Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Цікаві моменти у розробці дизайну етикетки

Не має жодних таємниць в тому, що етикетка має величезне значення у процесі залучення уваги покупця до продукту. Саме етикетка керує емоціями клієнта. Завдяки їй покупець вирішує купувати той чи інший продукт, виділяє його серед конкурентів, а також захищає від підробок.

Сьогодні, етикетка зовсім не така як була раніше. Наприклад, вона відрізняється кількістю ключових особливостей, які роблять ії не лише зручною, але і якомога функціональною. Є декілька невід’ємних складових етикетки, наприклад: найменування продукції, дата виготовлення, а також термін придатності виробу, фірмовий логотип, штрих-код та окремі елементи захисту товару від підробок.

Для систематики сучасних етикеток використовуються наступні головні ознаки:

  1. форма етикетки — існують звичайні та рукавні етикетки в залежності від того, має етикетка звичайний вигляд чи все ж таки охоплює циліндричну, чи може бути сфероподібна поверхня;
  2. матеріал — як правило, використовуються паперові етикетки, які переводяться на фольгу, плівку чи клейкий матеріал;
  3. варіант нанесення ілюстрації — ілюстрації та текст можуть фіксуватись на етикетці за допомогою термотрансферного друку, прямого друку чи з використанням спеціальних технологій, які дають змогу розробляти об’ємні чи голографічні зображення;
  4. метод кріплення на товар — у цьому випадку етикетки розділяються на навесні етикетки, ті які можуть приклеюватись, етикетки-самоклейки або з висіканням;
  5. тип фіксованої інформації — лого, символи, маркувальні.

На кожній актуальній етикетці, за звичай, виділяють дві основні зони: рекламна та робоча. На рекламній частині, яка розташовується на передньому плані етикетки, міститься маркетингова інформація. У той час, як робоча (задня частина) містить технічні дані стосовно продукту. Головне не змішувати рекламну та робочу зони, бо тоді етикетка стає не привабливою та важко читається.

Перш за все, про що треба пам’ятати в дизайні етикетки - це залучення уваги вашої потенційній аудиторії до продукту. Тому що, насправді, наскільки ефективним буде оформлення, залежить і остаточний результат. Тому до розробки дизайну треба ставитись з максимальною відповідальністю.

На що треба звернути увагу

  1. Кольорові варіанти упакування та етикетки повинні не лише гармоніювати, але й відрізнятись. Всім відомо, що яскраві етикетки більше притягують увагу покупців, в додаток до всього мають більшу кількість варіацій у відтінках та кольорах. Більш ніж у половину разів кольорові етикетки ефективніші ніж чорно-білі.
  2. То які будуть обрані символи на етикетці визначає ряд асоціацій, якими буде оперувати потенційний клієнт. Скажімо, якщо етикетка буде мати смуги які розміщуються по діагоналі, то даний продукт буде, ймовірно, асоціюватись з чимось динамічним та буде наповнений енергією. Якщо ж мова йде про повздовжні лінії, то народжуються емоції пов’язані зі стійкістю та стабільністю.

Але найбільший вплив на свідомість клієнта має розташування графічних складових на етикетці. Ви маєте пам’ятати про те, що все те, що написано на етикетці має бути читабельним. Краще, навіть буде, якщо текст назви буде без труднощів сприйматись приблизно десь за декілька метрів. Але окрім того, що текст має сприйматись максимально легко, треба пам’ятати що зміст теж має велике значення — бо він має на все про все лише 2-3 секунди, щоб можна було зацікавити покупця. Не намагайтеся стрибнути вище своєї голови, особливо це стосується шрифту. Чим простіше він буде, тим швидше Вас зможуть запам’ятати.

Зверніть свою увагу на те, що найкраще обирати матеріал світлих відтінків. Таке полотно більше піддається дизайнерським ідеям, на відміну від темних етикеток.

Поверхня етикетки також має значення. Наприклад, матове покриття краще сприяє читанню та фіксації графічних елементів, тоді коли глянець надає етикетці більше яcкравості та робить оригінальний вид. Не бійтесь експериментувати, але робити це краще на пробних партіях, після чого можна буде робити свої особисті дослідження та спостереження, яка етикетка стане робочою.

Не варто забувати й про вид який будуть мати контактні дані підприємства, вони повинні буди якомога читабельнішими.

Джерело: https://gagarinstudio.com.ua/ua/razrabotka_dizaina_upakovki



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь