Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо правильні противоморозні добавки для бетону

Пластифікатори для бетону, як і різні добавки, дозволяють підвищити ефективність робіт. Однак, їх слід грамотно вибирати. У цій статті ми розповімо все, що вам треба знати про правильні добавки, а також порадимо місця, де ви зможете їх знайти. Тож почнемо.

Придбати пластифікатор для бетону і додати в нього сіль - не найкраще рішення. Дійсно, противоморозні добавки можуть бути солями, такими як хлорид або форміат натрію. Однак тут важливо враховувати плюси і мінуси різних видів ПМД. Розглянемо їх більш детально.

ПМД бувають двох видів:

  1. Звичайні солі, такі як NaCl, форміат або нітрит натрію.
  2. Різні види багатоатомних спиртів.

Перша група має істотний недолік - вона створює агресивне по відношенню до сталевої арматури середовище, в результаті чого сталь швидко отримує корозію, і конструкція втрачає міцність. Хоча нам відомі множинні випадки, коли побудовані з використанням солей в якості ПМД будинку стояли багато десятиліть, все ж не варто ризикувати там, де цього можна уникнути.

Друга група добавок є більш сучасним варіантом, який передбачає додавання в суміш багатоатомних спиртів. Їх легко використовувати, вони не викликають корозії, при цьому коштують значно дорожче.

При виробництві промислових кількостей бетонної суміші пластифікатор і противоморозная добавка в раствор вводяться окремо в залежності від необхідності і погоди.

Комплексна добавка - це спеціальна суміш на полікарбоксилатній основі, яка містить пластифікатори, модифікатори, стабілізатори і воду. Дозволяє бетонувати при падінні температури до -25 градусів. Добавка не містить хлоридів та інших корозійних агентів, тому може використовуватися при виготовленні залізобетонних виробів.

При виборі добавки в бетон слід враховувати такі моменти:

  1. країна-виробник продукту;
  2. чиста сіль або комплексний засіб;
  3. обсяг партії - опт або роздріб;
  4. якість і об'єм тари;
  5. необхідна ефективність.

Для відповідальних об'єктів вибирають професійні засоби. Цим займаються хіміки або будівельники, які пройшли відповідну підготовку. У разі приватного будівництва краще довіритися перевіреному виробнику і придбати випробуваний раніше засіб.

Отже, щоб придбати правильну протиморозну добавку, необхідно визначити, наскільки відповідальною має бути робота. У випадку звичайного бетонування в приватному будівництві краще віддати перевагу продукції комплексної дії.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь