Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги Білоруської косметики

По праву ще одним брендом Білорусі можна назвати білоруську косметику. Щонайменше всі останні роки вона в цьому статусі зміцнюється. Зростає число виробників, з'являються сотні новинок, візажисти піарять кращі продукти. Багато хто стверджує, що білоруська косметика ще ніколи не була так популярна, як сьогодні.

Сьогодні в країні близько десяти брендів, якщо мова про сегменти декоративної косметики. І кожен виробник навіть не щороку, а чи не кожен сезон обов'язково презентує новинки. Десятки нових засобів сходять з конвеєрів косметичних компаній! З тією лише різницею, що хтось працює з готовим продуктом, розливаючи його по флаконах, інші ж роблять косметику самі, закуповуючи лише інгредієнти для тушей, кремів і помад.

На ділянці пресування виробляють компактні вироби: пудри, рум'яна, тіні і т. д. Спочатку запускають великий "міксер" - для замісу компонентів на високій швидкості. Потім напівфабрикат відправлять на пресування. Машина універсальна: додасть форму будь-якого виробу, будь то пудра або тіні.

По сусідству "варять" помади, кремові тіні, тональники. У останніх один із самих довгих процесів варіння - до 8 годин. А це ціла зміна. Та й з помадами навряд чи впораються швидше.

Що з'явиться на білоруському ринку, сьогодні вирішує маркетинг. У кожного великого виробника окрема служба, яка відвідує міжнародні виставки, придивляється до світових розробок і лише після пропонує оновити виробництво. Але білоруські засоби зовсім не копії світових новинок - вони лише ідея для власних експериментів. Їх проводять в лабораторних умовах. Купить белорусскую косметику в Украине можна, перейшовши за посиланням.

Ірина Жданівська, провідний технолог косметичної компанії: "На продукт з нуля йде мінімум півроку, якщо дуже швидко. Іноді над помадою можна працювати півтора роки, щоб домогтися тих результатів, які ти хочеш, тому що в паралельних тестах часом бере участь до 12 рецептур".

Сьогодні практично кожна білоруська компанія готова поручитися за якість: сертифікат GMP зобов'язує строго слідувати міжнародним стандартам виробництва. Це свого роду гарантія: контроль пройдено на кожному етапі - від приймання сировини до випуску готового продукту. Перевіряють кожного постачальника. У них, як правило, закордонна прописка.

Наталя Казани, головний технолог косметичної компанії: "Білоруської сировини у нас близько 2%. Основні постачальники - це Німеччина, Франція, Нідерланди, США, Іспанія. Є у нас навіть індійські барвники, а, припустимо, перламутри виробництва Китаю. Всі топові фірми, які виробляють косметику, використовують практично ту ж сировину, що і ми ".

Олександр Гузовский, директор філії No 1 косметичної компанії: "Ми купуємо сировину у дуже серйозних західних концернів, а продукцію варимо самі за власними розробками і технологіями. І це дає можливість нам здешевити продукт".

Компанія на ринку не одне десятиліття. По праву носить статус першовідкривача в сегменті декоративної лінійки. Про технологічних можливостях чули приватні замовники. Сюди приходять, щоб залишити контрактні заявки.

Кожну другу баночку або тюбик чекають закордонні клієнти. Сьогодні білоруську косметику можна знайти на прилавках трьох десятків країн. Серед споживачів практично всі наші сусіди. Але більша частина продукції йде на найоб'ємніший ринок СНД, де з кожним роком продажі все більше йдуть в онлайн.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь