Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати душовий піддон: основні критерії вибору

Піддон є невід'ємною частиною душового куточка, кабіни або боксу. Його конструкція дозволяє приймати водні процедури швидко і з комфортом. Величезна різноманітність розмірів, форм і матеріалів для душових піддонів дає можливість кожному вибрати підходящий варіант для своєї ванної кімнати. До переваг даного сантехнічного виробу варто віднести простий монтаж, компактність, надійність, зручність в експлуатації і функціональність.

Основні критерії, на які потрібно звертати увагу при виборі піддону

Сьогодні виробники пропонують широкий вибір моделей піддонів як для мініатюрних санвузлів, так і великогабаритних ванних кімнат, тому підібрати оптимальний варіант під кожен індивідуальний випадок не складе труднощів на сайті online-santehnika. Для здійснення вдалої покупки потрібно тільки знати основні критерії вибору, щоб піддон був зручним у використанні і не займав багато місця в кімнаті:

  1. Перше, що вам потрібно продумати - це місце, де ви хочете облаштувати душовою куточок або помістити душову кабіну. Адже від цього буде залежати розмір і конфігурація піддону;
  2. Для компактних ванних кімнат рекомендують вибирати кутові моделі, так як вони дозволять з користю задіяти порожній кут. У просторих приміщення можна встановити піддон в будь-якому місці, головне, щоб було підведення комунікацій;
  3. Природно, що чим більше виріб, тим всім буде комфортніше приймати душ. В іншому випадку доведеться приймати водні процедури по стійці «струнко». Тому габарити піддону потрібно вибирати, відштовхуючись від найбільшого члена сім'ї;
  4. Важливим параметром вважається глибина піддону. Висока чаша дозволить вам використовувати виріб для прання або купання малюка, але якщо в квартирі є літні люди, то їм буде незручно кожен раз переступати через високу перегородку;
  5. Від вибору матеріалу душового піддону залежить наскільки виріб вам довго прослужить і збереже свій первозданний зовнішній вигляд з часом. Але чим якісніше матеріал, тим він буде дорожче. Тому визначитеся з вашим бюджетом і вимогами до виробу перед покупкою.

Різноманітність розмірів і форм

Найчастіше у ванних кімнатах можна зустріти піддон квадратної або прямокутної форми. Сторони піддону квадратної форми йдуть від 70 см до 100 см. Можна знайти і більш місткі варіанти 110-130 см, але вони не користуються особливою популярністю у покупців. Прямокутні вироби більш поширені, так як можна знайти більш широкий вибір розмірів і ідеально вписати виріб у ванну кімнату.

На ринку також представлені кутові, круглі, овальні і багатокутні моделі. Це дозволяє поставити виріб в будь-яке місце і зробити унікальний дизайн в приміщенні.

Який матеріал вибрати краще для душового поддона

Матеріали, які використовують виробники сантехніки досить відомі, тому тут більше потрібно відштовхуватися від ваших фінансових можливостей. Але пам'ятайте, що в кожній ціновій категорії можна знайти відповідний для вас варіант.

До більш бюджетних і доступних відносяться моделі зі сталі, так як вони не відрізняються особливою міцністю, видають багато шуму при стиканні води з поверхнею і з часом можуть втратити свій привабливий зовнішній вигляд.

Золота середина - це акрилові й керамічні піддони. Акрил досить легкий і гнучкий матеріал, тому з нього можна зробити різноманітні форми піддону і вмонтувати в нього додаткові механізми. Крім того, він легко миється і може прослужити вам до 15 років при правильній експлуатації. Керамічний піддон відрізняється приголомшливим зовнішнім виглядом, тому він легко впишеться в будь-який інтер'єр. Він також має пристойний термін служби і вимагає елементарного догляду.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь