Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати бездротову колонку

Сучасні смартфони перестали бути тільки засобом зв'язку, вони прекрасно виконують функції мультимедійного пристрою. Завдяки технології бездротового підключення - Bluetooth, з'явилася можливість підключати до мобільного гаджету будь-яку гарнітуру: навушники, смарт-годинник, крокомір і навіть колонки.

Даний спосіб з'єднання набуває все більшої популярності через простоту використання і здатності передавати дані на значну відстань (до 10 метрів). Підключити колонку до телефону через блютуз нескладно, але про деякі особливості даної процедури знати все-таки потрібно. Щоб придбати мобильные аксессуары оптом - переходьте за посиланням.

Принцип роботи бездротової колонки

Сьогодні прилавки магазинів електроніки заповнені різноманітними моделями мініатюрних акустичних систем, що працюють по бездротових каналах. Завдяки компактним розмірам їх можна брати з собою, вирушаючи на природу, прогулянку, пляж і навіть на вечірку. Вони стабільно функціонують від незалежного джерела живлення (акумулятора або батарейок), а приймають сигнал завдяки оснащенню вбудованим модулем.

Принцип роботи будь-якої портативної акустичної системи досить простий. Вона підключається до передавальному пристрою (смартфону або планшету) за допомогою одного з двох бездротових каналів: Wi-Fi або Bluetooth. З моменту включення музики на плеєрі, вихідний сигнал починає кодуватися, і передаватися на модуль акустики. Тут він трансформується і виводиться через динаміки колонки у вигляді звуку або мелодії.

Бюджетні моделі зазвичай оснащуються одним модулятором звуку і працюють в моно режимі. Дорожчі і досконалі мають кілька динаміків і здатні відтворювати музику в більш високій якості - стереозвучанні. До того ж в них вбудовуються компактні сабвуфери, що забезпечують бас. Вартість портативних колонок в магазинах електроніки варіює в діапазоні від пари сотень до десятків тисяч рублів, що обумовлено рядом показників.

Вибираючи акустичну систему, рекомендується орієнтуватися на наступні критерії: вихідна потужність; харчування; Частотний діапазон; спосіб підключення. Важливим показником, що впливає на якість звучання і вартість, є бренд.

Як підключити колонку

Всі виробники акустичних систем дотримуються певну стандартизацію, зокрема, два види підключення до основних пристроїв.

  1. Через провід AUX або кабель USB. Таке поєднання забезпечує високу якість звучання, але головне, щоб на корпусі колонок був відповідний порт.
  2. Через Wi-Fi. Для підключення використовується не так часто, оскільки передавати звук по такому каналу здатні не всі смартфони.
  3. Через Bluetooth. Є універсальним, хоча і енерговитратним варіантом. Ця функція є на будь-якому мобільному пристрої. До того ж, підключення з використанням технології блютуз виконується гранично легко і швидко, практично моментально.

Як підключити колонку до телефону через блютуз

Незважаючи на те, що сьогодні у продажу є моделі акустичних пристроїв, що відрізняються дизайном, розміром і характеристиками, зв'язок між вашим телефоном через блютуз виконується по одному і тому ж сценарію. Те ж стосується і смартфонів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь