Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На що звертати увагу при виборі моторного масла для автомобіля

В процесі експлуатації автомобіля, власник стикається з необхідністю підбору моторного масла. Процес вибору вкрай відповідальний - від результату залежить довговічність роботи мотора, безпеку водіння. Наша редакція зібрала основну інформацію про питання - на що звертати увагу при виборі моторного масла для двигуна автомобіля.

Допуски виробника

Кожен тип силової установки розробляється під певний різновид мастила. При виборі необхідно врахувати відповідність мастила, придбати які можна на сайті Ликви Моли Шоп, специфікаціям і допускам. Основними показниками часто виступають такі стандарти:

  1. ACEA;
  2. ILSAC;
  3. API;
  4. JASO;
  5. SAE.

Кожен стандарт відповідає певним критеріям. Додатково є маркування щодо різновиду вимоги.

Під час вибору рідини необхідно строго дотримуватися вимог виробника, неправильний підбір може негативно позначитися на довговічності і ефективності силової установки.

Примітка! Деякі стандарти допускають перевищення вимог. Наприклад, показник ACEA A5 / B5 допускає взаємозамінність з рідинами відповідними більш раннім стандартам. Простими словами якщо в паспорті автомобіля вказані вимоги певного типу, то можна використовувати мастило, що перевищує ці параметри.
Рекомендації виробника спрощують вибір моторного масла

Пробіг автомобіля

Наступний важливий фактор вибору моторного масла для машини - пробіг силової установки. Лабораторні тести підтверджують непридатність агресивних субстанцій для обслуговування старих авто.

Основна причина рішення криється в технічному стані агрегату. Після тривалої експлуатації в магістралях і порожнинах двигуна утворюється твердий нагар. Шламові відкладення осідають на стінках, незалежно від якості обслуговування - це незворотний процес зносу деталі.

Існують масла, призначені для старих і нових машин. Також є категорія для класичних агрегатів. Далі необхідно з'ясувати основні характеристики кожного різновиду.

Масла для нових двигунів

Категорія містить лубриканти агресивного типу дії. Активні присадки швидко видаляють мінімальні відкладення, перешкоджають утворенню нових опадів.

Присадки рідин засновані на з'єднаннях цинку, магнію, кальцію. Миючі складові спрямовані на граничну ефективність. Вторинна частина формули розрахована на нові ущільнювачі, чисті магістралі і високі обороти. Також в характеристики мастил для нових двигунів входить помірне лужне число. Мається на увазі, що циліндропоршневая група працює справно, потрапляння відпрацьованих газів в картерних відсік мінімально.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.