Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Віконна фурнітура: як вибрати правильну

Вікна зараз - це не тільки скло і рама. Це складний механізм, від якості якого буде прямо залежати ваше зручність. Тому дуже важливо вибирати віконну фурнітуру з розумом. Але як це - з розумом? Взагалі, від чого залежить вибір - і які чинники на нього впливають? Спробуємо коротко розібратися з цим питанням.

Що таке фурнітура

Фурнітурою прийнято називати набір деталей, які допомагають функціонувати (в даному випадку) віконної конструкції, забезпечують її відкидання, провітрювання, відкриття, закриття, притиск по периметру вікна і замикання.

Сучасні фурнітурні системи є досить складними, в них можуть входити кілька тисяч деталей, кожна з яких грає досить важливу роль. Тому дефект навіть в одній деталі може привести до того, що віконна фурнітура не працюватиме так само коректно. Навіть відхилення допуску всього на півміліметра може привести до поломки.

Зверніть увагу, що на сайті https://sklomax.com.ua/ ви можете придбати віконне скло за доступними цінами вже зараз.

Класи фурнітури

Є три основні класи подібних систем:

  1. Преміум-фурнітура, яка коштує досить дорого, але пропонує максимально можливий функціонал і підвищену надійність;
  2. Середній сегмент, який можна порівняти за надійністю, але трохи менш функціональний і представлений в менш широкому асортименті;
  3. Економ-сегмент, який мало коштує, але, при цьому, і рівень якості нижче, хоча і повністю підходить для простих вікон, у яких не мається на увазі сильного навантаження.

Подумайте, який клас виробів найбільше підійде вам. Якщо вікно максимально просте і не настільки часто використовується, то, можливо, і переплачувати немає сенсу. Але якщо ви хочете, щоб все було по вищому класу - економити не варто.

Різновиди фурнітури

Також можна розділити наявні на ринку системи по тому, як вони надалі будуть застосовуватися:

  1. Фурнітура для розсувних вікон. Іноді розорюються вікна - це не дуже зручно, тому що вони можуть займати багато місця в приміщеннях, де його особливо і немає. Наприклад, на неглибокому балконі. Тому розсувні вікна будуть компромісом. Є конструкції, при яких віконна стулка буде просто зрушуватися в бік, а є ті, де її необхідно спочатку підняти.
  2. Фурнітура, що забезпечує безпеку дітей. Якщо у вас є діти, які потенційно можуть залишитися одні, без нагляду, важливо зробити так, щоб вони не могли випадково випасти з вікна. Це дозволяють запобігти особливі системи, при яких вікна можна відкрити на провітрювання, відкинути, але не відкрити. Для цього знадобиться спеціальний ключ, який буде у дорослого.
  3. Прихована фурнітура. Її суть в тому, що всі елементи (не рахуючи віконної ручки, без якої не обійтися) заховані, приховані в стулку вікна, коли той закрито. Не видно навіть нижніх і верхніх петель. Цікаво, що герметичність вікна буде навіть вище, ніж при використанні стандартної фурнітури, так як верхня петля неможливо віджимає контури ущільнення стулки.
  4. Протизломна фурнітура. Виробляється зі спеціальної конструкційної сталі, яка мінімізує ймовірність того, що зловмисник зможе з нею впоратися. Зазвичай встановлюється разом з віконними запірними елементами (про них трохи нижче). Якщо ви живете на першому чи другому поверсі, то такий варіант буде кращий, тому що дозволить додатково убезпечити вашу квартиру.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь