Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Запонки для всіх – в усі часи

Запонки красуються на манжетах ще з початку XVII століття. До цих пір вони залишаються виключно чоловічим аксесуаром, який дозволяє ефектно завершити образ ділової та впевненої в собі людини.

У наш час можна дістати будь-які різновиди:

  1. срібні;
  2. золоті;
  3. з дорогоцінним камінням;
  4. з малюнком;
  5. гравірування та ін.

У деяких компаніях із суворим дрес-кодом навіть видають співробітникам особливі запонки з елементами фірмового стилю.

Цей аксесуар не обов'язково може бути ювелірним, головне, щоб він ефектно відбивав індивідуальність свого власника і підкреслював його стиль.

Як з'явилися запонки

Мало які аксесуари можуть похвалитися власною оригінальною історією, а про походження запонок існує навіть відразу кілька версій. Наприклад, деякі вважають, що їх використовували ще середньовічні лицарі, щоб прикріпити рукавички до сталевих обладунків. Але по найбільш правдоподібною версією запонки винайшли в XVII столітті для зв'язування манжетів. Раніше з цією метою використовувалися стрічки та ланцюжки. За часів Людвіга XIV представники знаті носили на манжетах скляні ґудзики з коротким ланцюгом. До XVIII століття прості гудзики зі скла стали часто замінювати на дорогоцінні (зазвичай діамантові). Однак стрічки і ланцюжки постійно рвалися, тому чоловіки придумали спеціальні застібки як найбільш зручний варіант.

Запонки для ділового костюму

Як і в колишні часи, запонки підходять аж ніяк не для кожного костюма. Їх можна носити тільки з «французькою» (подвійною) або комбінованою манжетою. У них є спеціальні прорізи для закріплення застібок, що дуже зручно.

Аксесуар потрібно вибирати так, щоб він привертав увагу, але не виглядав зайвим. Ідеально, якщо запонки доповнюють чоловічий костюм і при цьому виглядають елегантно. До класичного ділового образу, наприклад, відмінно підходять вироби зі срібла або золота. Однак в повсякденному костюмі цілком можуть бути присутніми застібки з будь-яких інших матеріалів. Головне, щоб вони подобалися самому власникові і підходили за кольором до краватки.

Запонки навіть можуть бути інкрустовані спеціальними вставками або мати незвичайну форму. Наприклад, досить оригінально виглядають затискачі у вигляді гральних кісток, куль для боулінгу, крил кажана і ін. В наш час вибір настільки величезний, особливо в Інтернеті, що знайти відповідні аксесуари не складе труднощів. Нерідко вони говорять про свого володаря набагато більше, ніж вся решта одягу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь