Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати будинок престарілих?

Будинок пристарілих - це прекрасна можливість забезпечити своєму літньому родичу професійний медичний догляд, найвищий комфорт, постійну допомогу і життя в найбільш придатній для нього атмосфері. Але щодо цієї теми все ще існує безліч питань і стереотипів. У цьому матеріалі ми спробуємо розібратися, як вибрати будинок престарілих, щоб всі залишилися задоволеними.

Сучасні будинки для людей похилого віку - це комфортабельні котеджі, де для зручності літніх людей створені всі умови, можна яскраво і цікаво проводити час, і не переживати за своє здоров'я, адже для їх зручності у всіх будинках престарілих працюють медики.

Все це звучить чудово, але як правильно вибрати пансіонат для літніх людей в Києві, як не помилитися і не потрапити до шахраїв? Ми із задоволенням вам про все розповімо!

Вибираємо хороший будинок для людей похилого віку:

  1. Крок 1. Приватний пансіонат чи державний будинок престарілих. Мабуть, це перше, з чим вам доведеться визначитися. Основна відмінність державного будинку престарілих в тому, що проживання в ньому або безкоштовне, або коштує в кілька разів дешевше, ніж в приватному пансіонаті. Орієнтуйтеся на свої фінансові можливості, але пам'ятайте, що в приватних пансіонатах часто створено більш сприятливий клімат, так як вони неперенаселені і володіють більш істотним бюджетом, який дозволяє значно поліпшити умови проживання для осіб похилого віку.
  2. Крок 2. Ліцензія та всі необхідні документи. Якщо ви вибрали приватний будинок престарілих, насамперед обов'язково перевірте, чи є у пансіонату ліцензія на надання медичних послуг і ліцензія на ведення подібного роду діяльності. Якщо всього цього немає, швидше за все, ви потрапили до шахраїв.
  3. Крок 3. Повний день або догляд в певні години. Для багатьох це стане відкриттям, але далеко не всі будинки престарілих готові забирати до себе людей похилого віку на постійній основі. Перш, ніж звернутися в соціальний будинок за послугами, обов'язково уточніть, за яким принципом вони працюють.
  4. Крок 4. Пакет послуг. Послуги, які пропонують різні пансіонати можуть сильно різнитися. Обов'язково перевірте такі пункти, як: харчування, умови проживання (кількість осіб в кімнаті), медичне обслуговування, розваги, догляд. Хороший пансіонат повинен надати все можливе для того, щоб створити життя, яке нічим не відрізняється від життя вдома, а то і перевершує його в комфорті.
  5. Крок 5. Особисто інспектуємо будинок престарілих. Як вибрати пансіонат для людей похилого віку, який в результаті виявиться по-справжньому якісним? Побачте все на власні очі! Завітайте в обраний пансіонат, краще без попереднього дзвінка, і попросіть провести вас по території. Як правило, якщо власникам є, що приховувати - це видно неозброєним оком.

До речі, якщо вас цікавить, як оформити людину в будинок престарілих, радимо перейти за посиланням, не гаючи часу.

Основні ознаки якісного приватного пансіонату для людей похилого віку:

  1. Наявність всіх документів;
  2. Ввічливий персонал;
  3. Повне медичне обслуговування пацієнтів, послуги з догляду;
  4. Доглянута територія;
  5. Комфортабельні кімнати на одну-дві людини;
  6. Не занадто низька, але і не дуже висока вартість.

Використовуйте цю просту інструкцію, і вам буде нескладно підібрати якісний, сучасний і комфортабельний будинок для людей похилого віку. Вибираючи пансіонат для людей похилого пам'ятайте, що ви вибираєте для свого родича другий дім, а це значить, що в ньому йому повинно бути так само комфортно, як і у своєму старому житлі!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь