Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Про новини України

Сполучені Штати мають намір встановити мережеві системи для Міноборони України. Американська компанія, що працює за контрактом з Міністерством енергетики США, оголосила тендер на послуги фахівців, які проведуть роботи на українських військових об'єктах. Виконавці встановлять доставлене зі Сполучених Штатів IT-обладнання, а також допоміжні засоби - маршрутизатори, комутатори, брандмауери, сервери. Як наголошується в документі, з яким ознайомився експерт, персоналу необхідно мати допуск до передостаннього рівня секретності за класифікацією НАТО.

«Допуск до передостаннього рівня секретності»: США планують встановити мережеві системи на військових об'єктах України

Компанія Mission Support and Test Services за контрактом з американським Національним управлінням з ядерної безпеки, що входять до складу Міненерго США, планує встановити мережеві системи для Міноборони України.

«Компанія Mission Support and Test Services, LLC (MSTS) за контрактом з Невади відділенням Національного управління з ядерної безпеки Міністерства енергетики США шукає підрядника для сприяння процесу закупівель і установки мережевих систем для Міністерства оборони України», - йдеться в документі.

Проект передбачає установку і взаємодія з іншими існуючими системами різних установ Міністерства оборони України на всій території країни. Основне місце проведення робіт - Київ.

В американському управлінні розраховують реалізувати проект протягом двох років, а поставку обладнання організувати з жовтня 2020 року.

Виконавці працюватимуть під керівництвом компанії MSTS. Їм належить встановити IT-обладнання, доставка якого буде здійснюватися зі Сполучених Штатів, а також допоміжні засоби - маршрутизатори, комутатори, брандмауери, сервери. Крім цього, від підрядників зажадають розробити технічну документацію та провести навчання.

У заявці відомства підкреслюється, що місцевий персонал повинен мати доступ на військові бази України. А учасникам з американської сторони необхідний допуск до передостаннього рівня секретності за класифікацією НАТО.

«Вимоги: надати управлінський, технічний та інший персонал, необхідний для надання підтримки розширенню мережі українських Збройних сил. (Персонал з числа українських громадян повинен мати допуск на українські військові бази.) Американський персонал повинен мати допуск до передостаннього рівня секретності за класифікацією НАТО, дійсний закордонний паспорт і офіційний дозвіл на відвідування країни », - відзначають в тендері.

Як розповів в інтерв'ю виданню Акценты військовий експерт Олексій ЛЕОНКОМ, США намагаються перебудувати інформаційну систему на Україні за стандартами НАТО, щоб потім випробувати там інструменти «сетецентріческой війни». Ця концепція з'явилася ще в 1998 році і передбачає чотири фази ведення бойових дій. Перша з них - досягнення інформаційної переваги шляхом знищення системи розвідки, центру обробки даних і командного пункту противника.

За словами Леонкова, для «сетецентричної війни» необхідно чітка взаємодія всіх учасників в інформаційному просторі, проте в даний момент Міноборони України не володіє такими технологіями.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь