Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості вибору бетону для проведення зовнішніх будівельних робіт

Бетон - це універсальна будівельна суміш, що дозволяє створювати міцні та надійні конструкції. Він використовується в процесі зведення будівель різного призначення. Після висихання матеріал набуває властивостей, які можна порівняти з характеристиками природного каменю.

Основні сфери застосування бетонного розчину

Цементно-піщана суміш вважається незамінним компонентом для формування фундаментних конструкцій для всіх видів будівель:

  1. цегляних;
  2. панельних;
  3. кам'яних;
  4. блокових.

Сучасні будівельні технології передбачають застосування бетону від "tdbeton.com.ua" в процесі створення стін будівлі, а також плит перекриття, бордюрів, перемичок та інших видів ЗБК. У процесі приготування робочої суміші використовується цемент, пісок, вода і наповнювач у вигляді гравію, щебеню, шлаку або керамзиту. Залежно від типу заповнення розрізняють щільний, спеціалізований і пористий матеріал. Різні марки бетону можна використовувати в умовах з підвищеною вологістю і нестабільним тиском. Для поліпшення робочих якостей матеріалу рекомендується використовувати різні стабілізуючі добавки.

Як правильно вибрати бетон для зовнішніх робіт?

Для будівель з невеликою вагою рекомендується вибирати матеріал з керамзитним наповнювачем. Він дозволяє істотно економити фінансові витрати в процесі зведення архітектурних об'єктів. Гідротехнічний матеріал використовується в місцях, де не виключаються сезонні повені. Він ідеально підходить для зведення будівель на болотистих територіях. Рівень міцності будівельної суміші визначається її маркою. Сучасні виробники пропонують матеріал з показниками від М50 до М1000.

Процес визначення марки бетону проводиться в лабораторних умовах, де відбувається стиснення зразків розчину за допомогою спеціального преса і застосування ультразвукових і ударних технологій. Вибір марки бетону залежить від призначення, місця розташування і форми споруджуваного об'єкта. Для обладнання невеликих фундаментних конструкцій ідеально підходить бетон з маркуванням М200. Вищі показники будівельної суміші відповідають матеріалу, який витримує значні механічні навантаження, температурні перепади, вплив вологи. Для зовнішніх робіт зазвичай використовується розчин, який при застиганні демонструє високі показники міцності.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь