Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати газову колонку для міської квартири

Газовий проточний водонагрівач в квартирі дозволяє отримати гарячу воду «тут і зараз». Він має відносно невеликі розміри, практично миттєво нагріває воду і витрачає газ тільки при водоспоживання. Однак не кожна газова колонка підійде для використання в замкнутому просторі квартири. Розповідаємо, на що звернути увагу.

Вимоги до проточного водонагрівача

У квартирах газ і вода зазвичай подаються централізовано. Колонка повинна бути адаптована до всіх проблем міських систем комунікацій: низького тиску в газо- і водопроводі, частих перепадів напору, наявності солей і домішок у воді. Також прилад має:

  1. мати потужність і продуктивністю, достатніми для обслуговування декількох точок водорозбору;
  2. підтримувати задану температуру води незалежно від обсягу водоспоживання в конкретний проміжок часу;
  3. бути безпечним в експлуатації і автоматично відключатися при виникненні неполадок;
  4. мати просте і зрозуміле управління;
  5. вимагати мінімум обслуговування.

Що врахувати при виборі

У технічній документації виробники вказують потужність, матеріал теплообмінника і інші характеристики водонагрівача.

Для квартири краще вибирати на сайті https://teplomarket.kh.ua/ моделі:

  1. Продуктивністю 10-15 л / хв. Цього достатньо, щоб забезпечити гарячою водою кухню і ванну кімнату з умивальником / душем / ванною.
  2. З мідним теплообмінником. Вони мало схильні до корозії і мають тривалий термін служби - до 15 років.
  3. З модуляцією потужності. Колонка контролюватиме споживаний витрата газу і інтенсивність нагріву в залежності від обсягу води.
  4. Адаптовані під мінімальний тиск води в 0,1 атм і газу в 1,3 кПа. Це дозволить виключити можливі проблеми з гарячою водою при проблемах з міськими інженерними комунікаціями.
  5. Прилади з п'єзорозжигом коштують дешевше, але його запуск колонки доведеться робити вручну, натисканням кнопки і утримуванням газового клапана. Розпалюється запальник, далі досить відкрити кран гарячої води, і колонка запалить основний пальник і почне нагрівати воду. Водонагрівачі з електророзпалом або від гідрогенератора починають роботу при включенні будь-якого крана гарячої води і працюють без постійно горить запального пальника.

Ще один важливий момент - безпечна експлуатація водонагрівача. Прилад повинен бути оснащений датчиками контролю:

  1. температури димових газів;
  2. наявності горіння;
  3. температури теплообмінника.

У разі якщо датчики показують нестандартну ситуацію (відсутність тяги, полум'я на пальнику або перевищення заданого нагріву), прилад автоматично відключається.

Газові колонки Bosch

Всі перераховані вимоги повністю реалізовані в газових проточних водонагрівачах Bosch. Особливу увагу приділено безпеці. Багато моделей мають захист від попадання чадного газу в приміщення.

Наприклад, Bosch Therm 4000 O «GUARDA» оснащується запобіжним датчиком зворотної тяги і спеціально розроблена для квартир з порушеною вентиляцією і димовидаленням.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь