Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які курси програмування вибрати

Починаючи вивчати програмування з нуля, важливо вибрати затребуваний мову розробки, при цьому почати краще з найбільш простих в освоєнні, щоб інтерес до програмування не згас. Також важливо спочатку врахувати, в якій області в основному застосовується та чи інша мова, щоб не розчаруватися згодом.

Перед тим, як йти на it курси в Україні, ознайомтеся з нашим матеріалом, в якому представлена ​​підбірка з декількох порівняно простих в освоєнні мов, затребуваних зараз на ринку праці.

JavaScript

JavaScript займає лідируючу позицію у фронтенді по затребуваності і популярності. Він широко використовується для розробки динамічних веб-сторінок і досить простий в освоєнні. На ринку представлено безліч вакансій для розробників JS, тому він відмінно підходить для вивчення новачкам, а почати вивчення можна, записавшись на курсы javascript на сайті https://a-level.com.ua/programming/fullstack-js.

плюси:

  1. порівняно невисокий поріг входу;
  2. велика затребуваність.

мінуси:

  1. недостатньо вивчити лише саму мову програмування, знадобиться також освоїти фреймворки, що може становити певну складність;
  2. легко зробити помилку, тому що при написанні коду немає чітко встановлених правил, як і перевірки на стадії компіляції.

Jawa

Не дивлячись на те що дана мова розроблена в 1995 році, він як і раніше залишається затребуваною, широко використовується для створення мобільних додатків та ігор, особливо під керуванням системи Android, а також при розробці комерційного ПЗ і в банківських системах.

плюси:

  1. невисокий поріг входу;
  2. можливість розробки під Android;
  3. кросплатформеність.

мінуси:

  1. низька продуктивність;
  2. складні фреймоворкі.

Python

Python добре підходить новачкам завдяки порівняльній простоті освоєння і тому, що для багатьох типових задач у нього вже є вбудоване рішення. Основний недолік полягає тому, що він поступається по продуктивності багатьох інших мов програмування, тому часто в проектах використовується тільки в якості додаткового.

З цієї причини у вакансіях його знання може виступати як плюс, але не як основна вимога до кандидата. Однак Python знайшов широке застосування в системах машинного навчання, робототехніки та кібербезпеки, також його часто використовують в системному адмініструванні при написанні невеликих утиліт.

плюси:

  1. простий у вивченні і добре підходить новачкам в програмуванні;
  2. простий лаконічний синтаксис.

мінуси:

  1. поступається по продуктивності деяким іншим мовам;
  2. не так широко затребуваний.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь