Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Для чого потрібен технічний паспорт БТІ?

Технічний паспорт, що видається бюро технічної інвентаризації (БТІ) - це документ, в якому описується стан житла, його основні характеристики, такі як площа, поверховість, приналежність і т.д. Він необхідний при купівлі, продажу, обміні будинку або квартири, крім того це один з головних документів, що пред'являються для узгодження перепланування житла.

Сьогодні за отриманням технічного паспорта на наявне у вашому розпорядженні житло можна звернутися як до територіального, так і приватного БТІ, розташованого в окрузі проживання заявника.

Процес оформлення паспорта БТІ досить нескладний:

  1. Слід подати заявку;
  2. Потім сплатити держмито;
  3. І через певний термін (зазвичай він становить 2 тижні), на руки вам повинні видати готовий паспорт.

Варто зазначити, що технический паспорт на квартиру містить інформацію наступного роду:

  1. Докладна адреса і поверх, де розташована квартира;
  2. Поверховий і ситуаційний план;
  3. Експлікація приміщень;
  4. Додатки, зміни та інша інформація.

У паспорта БТІ немає терміну дії. Однак, згідно з чинним законодавством, може проводитися інвентаризація житлового фонду. І всі доповнення, які можуть з'явитися в результаті перевірки, співробітники бюро зобов'язані внести в технічний паспорт. Дані заходи сприяють виявленню незаконних перепланувань, проведених з моменту закінчення останньої інвентаризації. Якщо за підсумками перевірки буде виявлено самовільне перепланування, власнику нерухомості випишуть великий штраф.

Тому візьміть до відома, що якщо ви вирішили зробити перепланування квартири, або збираєтеся провести щодо житла якісь юридичні дії, то про узгодження своїх кроків з відповідною організацією краще подумати заздалегідь, оскільки дозвіл з БТІ видається не відразу, а протягом декількох тижнів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь