Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати ламінат для вітальні?

Облаштовуючи свій будинок або квартиру, особливу увагу слід приділити підлоговому покриттю. Поверхня підлоги відчуває найбільші навантаження. Призначений для цих цілей матеріал повинен бути міцним, зносостійким, довговічним.

Ламінат - це сучасне підлогове покриття, яке відповідає всім необхідним вимогам. Крім цього ламіновані дошки можуть в точності відтворювати структуру дерева або інших природних матеріалів. Широкий вибір відтінків дозволяє без зусиль підібрати потрібний колір і гармонійно поєднувати його з будь-яким інтер'єром.

Як влаштований ламінат?

Товщину дошки утворюють кілька шарів:

  1. Ущільнювач або як його ще називають - стабілізуючий шар. Негофрований папір, просочений спеціальним розчином, захищає наступний основний шар від потрапляння вологи з основи підлоги.
  2. Другим або «основним» шаром йде ДСП - це найміцніший і дуже товстий шар, що забезпечує жорсткість ламелей.
  3. Декоративне покриття основного шару. Його виготовляють з меблевої фольги або спеціалізованого паперу, який в точності імітує структуру деревини або натурального каменю.
  4. Фінішний шар - захисне покриття, від якого і залежить зносостійкість і термін служби ламінату. Зазвичай це акрилова або меланінова смола з додаванням стабілізаторів і затверджувачів.

Класифікація ламінату

Розміри і товщина ламінатних дощок можу відрізнятися. За другим параметром поділяють ламінат на класи, а також визначаються сферу його застосування:

  1. 30-31 клас - дошка товщиною 6-8 мм. Застосовується в спальні, дитячій кімнаті, кабінетах і офісах з невеликою прохідністю.
  2. 32 клас - дошка 9-10 мм. Підходить для житлових приміщень, має термін служби 10-12 років.
  3. 33 клас - дошка від 10 до 12-13 мм. Самий підходящий варіант для вітальні, де часто бувають гості, або приміщень з великою прохідністю.

У вітальню, коридори, передпокій рекомендується стелити ламінат 32 або 33 класу.

Рекомендований ламінат за типом матеріалу

Ламіновані дошки розрізняють за тим, з яких матеріалів вони виготовлені.

Сучасні виробники пропонують такі варіанти:

  1. класичний;
  2. водостійкий;
  3. вініловий.

У вітальні цілком можна укладати класичний ламінат, головне вибрати в інтернет-магазині Евростиль відповідний клас. Вініловий перевершує «класику» за експлуатаційними характеристиками, його дошки покриті оксидом алюмінію або поліуретаном, в основі міцний вініл, здатний витримувати протягом тривалого часу сильні навантаження, довговічний, не боїться води.

Висновок

Розібравшись в тому, який клас ламінату найкращий для укладання у вітальні, важливо врахувати ще один нюанс при покупці. До продукції обов'язково повинен додаватися сертифікат якості та екологічної безпеки, а також контактна інформація про виробника.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь