Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сучасні різновиди епіляції

Щоб назавжди видалити волосся, зруйнувавши волосяну цибулину, сучасна косметологія пропонує більш кардинальні способи, ніж депіляція, а саме епіляцію із застосуванням спеціальних апаратів.

Лазерна епіляція

Це «золотий стандарт» в боротьбі з небажаним волосяним покровом на обличчі й тілі. Процедура проводиться в умовах салону або клініки з використанням спеціального обладнання - лазерів для епіляції. Тип лазера відповідає типу волосся і кольоротипу шкіри. Метод лазерної епіляції передбачає деструкцію волосяних фолікул за допомогою впливу високих температур лазерної енергії на клітини фолікулярного епітелію. Більш детально - на сайті https://consilium-medical.com.ua/.

У процедурі використовується спеціальний гель-провідник, який наносять на шкіру в зоні епіляції. Клітини фолікулярного епітелію пошкоджуються, волосяні цибулини руйнуються і гинуть.

Переваги лазерної епіляції:

  1. повне позбавлення від волосся після повного курсу процедур;
  2. виключений ризик вростання волосся;
  3. проводиться на будь-яких ділянках обличчя і тіла;
  4. деякі лазери не передбачають сбривание волосся напередодні процедури епіляції, відповідно застосовувати бритву на обличчі немає необхідності;
  5. епіляція лазером абсолютна комфортна;
  6. так як лазерний промінь гіпоалергенний, відсутня негативна реакція організму на процедуру епіляції, відсутнє травмування шкірного покриву;
  7. поліпшення якості шкіри на ділянках обробки лазером;
  8. для особливо чутливих пацієнтів епіляцію можна проводити при локальної анестезії.

Недоліки лазерної епіляції:

  1. потрібно пройти курс з 6-12 процедур для повного позбавлення від волосся;
  2. протипоказана для пацієнтів з декомпенсованою стадією цукрового діабету, онкозахворювань, в період вагітності і лактації;
  3. складно спрогнозувати ефективність процедур при порушеннях гормонального фону;
  4. висока вартість.

Найбільш ефективним і довгостроковим методом є лазерна епіляція. Однак, для її проведення існує ряд протипоказань по здоров'ю, відповідно людям із захворюваннями онкологічного характеру, при цукровому діабеті в стадії декомпенсації і в періоди вагітності та годування груддю цей спосіб не показаний.

У таких випадках слід звернути увагу на салонні процедури: депіляцію воском, шугарінг або ензимна епіляцію. Попередньо варто проконсультуватися з фахівцями, оцінити користь і шкоду кожного з варіантів, виключити схильність до алергії на компоненти воску, цукрової пасти або ензімних кремів відповідно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь