Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Комп'ютерне крісло для школяра - як вибрати правильно?

З першого класу і на протязі всього періоду навчання школяру потрібно комфортне місце для навчання і творчості.

Правильна постава і збереження зору залежать від того, наскільки грамотно підібрана меблі для дитини. Дослідження лікарів-ортопедів показують, що близько 75% школярів мають проблеми з розвитком хребта. Поза, в якій дитина сидить за столом, впливає на процес формування опорно-рухового апарату.

Якісне крісло запобіжить проблеми школяра зі здоров'ям.  Правильні детские кресла в brwmania.com.ua допоможуть вашій дитині не виснажуватись під час навчання.

Розповідаємо, як вибрати зручне і ергономічне крісло для школяра і на що звернути увагу при покупці.

Дитячі модифікації крісел значно відрізняються від дорослих. Вони менші за розміром, мають механізм регулювання по росту дитини, систему підтримки хребта для правильної постави.

Вибирайте конструкції з екологічних матеріалів на металевому каркасі. Крісло має бути надійним і безпечним. Бажано, щоб оббивка була гіпоалергенної, повітропроникною, легко чистили або мала знімні чохли. Оптимальний варіант - тканину або екошкіра. Вони приємні на дотик і не вимагають додаткового догляду.

Для наповнення спинки і сидіння зазвичай використовується поролон або пінополіуретан.

Спинка

Ортопедична спинка високої якості здатна не тільки служити опорою для хребта, але і виправляти наявні порушення постави.

Висота спинки повинна доходити до середини лопаток.

Вибирайте жорсткі конструкції. Вони ефективніше фіксують хребет, ніж м'які і моделі, що прогинаються.

Одиночна спинка добре підтримує спину і формує правильну поставу.

Крісло з подвійною спинкою, на відміну від попереднього варіанту, дозволяє м'язам спини розслаблятися і запобігає появі сколіозу і сутулості. Не підходить для дітей, які вже мають проблеми з хребтом.

Ще одним варіантом є спинка, оснащена валиком. Додаткова опора точно відтворює анатомічну позу і знімає напругу з хребта.

Розрізняються і механізми для регулювання спинки:

  1. Перманент контакт коригує нахил і висоту спинки.
  2. Пружинний механізм коригує тільки нахил, а спину підтримує.
  3. Спинка з механізмом гойдання.

Механізм гойдання

Приблизно кожні півгодини дитина повинна влаштовувати перерви для розслаблення м'язів спини. Механізм розгойдування дозволить робити паузи і гойдатися без побоювання за стан крісла. З таким механізмом виріб прослужить довше.

Підлокітники

Для дітей краще вибирати моделі без підлокітників. Разом з низькою спинкою така будова крісла змусить дитину тримати спину рівно, і м'язовий корсет буде розвиватися правильно.

Сидіння

Найбільш прийнятним варіантом вважається наявність у крісла анатомічного сидіння, що має спеціальне поглиблення, скошений передній край і підтримку збоку. Така будова сприяє нормальному кровообігу в ногах і змушує дитину сидіти рівно.

Якщо наповнювач сидіння має занадто тонкий шар, дитина буде постійно міняти положення, щоб сісти зручніше. У занадто м'яке сидіння тіло буде тонути і провалюватися. Рекомендована глибина - 2/3 стегна. Так школяр відчуватиме себе на кріслі комфортно.

Висота сидіння зазвичай становить від 44 до 48 см і залежить від росту дитини.

У положенні сидячи ноги повинні бути зігнуті під прямим кутом, а стопи - повністю стояти на підлозі або на спеціальній підставці. Якщо це не так, необхідно відрегулювати висоту сидіння.

Правильно підібране робоче місце не тільки захистить здоров'я дитини, а й підвищить його активність і поліпшить результати навчання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.