Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Створення спрямованого світла з трек світильниками. Поради від "МамаДекор"

Яку систему освітлення вибрати? Створення затишного і комфортного інтер'єру вимагає розуміння тонкощів, нюансів в області дизайну і світлотехніки. Пристрої дозволяють домагатися досить високої світлової віддачі і реалізовувати унікальні дизайнерські задумки. Яскравим прикладом подібних стельових світильників є трек системи освітлення. Залежно від вирішуваних завдань, завжди можна підібрати модель з відповідними технічними характеристиками.

Трекові світильники мають здатність асиметричного розподілу освітлення. Умовно у них промінь розбивається на дві частини, одна з яких спрямовується вертикально вниз, друга – здійснює підсвічування вертикальних поверхонь. Зазначеного типу пристрої ідеально підходять для досягнення рівномірного засвічення кутів приміщення, двох протилежних поверхонь, ділянок стіни, меблів. Ідеальним випадком є використання прожекторів в парі з даунлайтами. З грамотним їх розміщенням реально домагатися будь-яких бажаних ефектів. Встановлювати прожектори можна як в стелю, стіни, так і підлогу.

Споти стельові спрямованого світіння застосовуються для завдання акцентного засвічення певних предметів інтер'єру, елементів декору, поверхонь. За допомогою перенаправлення променя, можливо вирішення ряду конкретні завдань, що вимагають створення середнього або вузького пучка світла. Спрямовані пристрої здатні обертатися на 360 градусів навколо своєї осі, забезпечувати нахил корпусу під кутом до 40 градусів. Технічні можливості дозволяють направляти світлові промені спот системи на горизонтальні і вертикальні поверхні. Зазвичай вони встановлюються стаціонарно, без можливості зміни місця розміщення.

Все частіше споживачі схиляються до вибору мобільних джерел спрямованого світла. Тут мається на увазі ціла група різних приладів освітлення. Зокрема, це може бути настільна лампа, прожектор для рампи. Окремо потрібно сказати про пристрій на рухомому підставі (підвісний Світлодіодний світильник). Особливість кожного представленого варіанту полягає в можливості направлення променя світла в необхідну сторону без будь-яких фізичних і технічних обмежень. На основі зазначених джерел легко задавати необхідні світлові сценарії, вирішувати різні дизайнерські та стилістичні завдання.

Спрямовані світильники освітлення і можливі ефекти

Світлодіодний світильник з лінзою допоможе виконати акцент на певній стороні предмета інтер'єру, сконцентрувати увагу на його формі, структурі поверхні, при цьому приховати певні деталі в тіні. За допомогою одержуваного світла легко розкрити якість використовуваних матеріалів. Найбільш важливим питанням в цій справі є грамотний підбір кута падіння світлового променя. Тому настройку світильників необхідно виконувати із залученням фахівця в області дизайну та освітлення приміщень.

За допомогою трекових led світильників не складе труднощів створити блиск дзеркальних елементів, кришталевих люстр, порцелянових прикрас, полірованих каменів, інших елементів інтер'єру. Завдяки заломлення променів світла, одержуваного в результаті їх відображення від глянцевих поверхонь, предмети декору набувають певний образ ексклюзивності, особливості, небувалої розкоші. Людина, що знаходиться в приміщенні, обов'язково відреагує на навколишній його блиск, що буде підтверджуватися відповідним поглядом, настроєм, ходом думок, поведінкою.

Варіанти використання світильників на шинопроводі

Трекова система освітлення ідеально підходить для забезпечення підсвічування зони приготування їжі. Це може бути стільниця робочої зони, бар стійка, спеціально виділений «острівець» кухонного гарнітура в центральній частині приміщення. Вибір спрямованого світла пояснюється комфортом і простотою реалізації класичних завдань, в тому числі шинкування овочів, прибирання кімнати, нарізки продуктів, приготування їжі, доглядом за кухнею.

Спрямовані світильники підходять для організації освітлення робочого місця. Яскравий інтенсивний потік подібних пристроїв, перевершує за своїми можливостями розсіяне світло, не здатний створити спрямований пучок, необхідний для комфортної роботи. Головне при установці світлодіодних світильників дотримуватися умови, щоб предмети не відкидали тінь на робочу поверхню.

У великих за площею приміщеннях трекова система світильників може використовуватися для зонування простору. Наприклад, обраний спот може виділити журнальний стіл, при цьому затінити крісло, книжкову полицю. Поширеним прийомом вважається освітлення стін зверху донизу, завдяки чому забезпечується відчуття розширення простору. Спрямований пучок світла здатний виконати акцент на конкретних об'єктах, будь то картина, колона, сувенір і т.

Експерти магазину освітлення "МамаДекор" завжди допоможуть підібрати і придбати магнітну трекову систему. Доставка здійснюється в усі куточки України.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.