Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати вимірювальне обладнання?

Існує безліч об'єктів для проведення вимірювання, починаючи виробами на виробництві та будівельними конструкціями й закінчуючи різними фізичними явищами. До властивостей кожного з них пред'являються особливі вимоги. Саме для їх контролю й застосовується сучасне вимірювальне обладнання. Воно ділиться на професійне і побутове, різниця між ним в точності замірів, простоті застосування і ціні. Незалежно від об'єкта дослідження і величини замірів, існують критерії, за якими необхідно вибирати такі вимірювальні прилади.

Загальні рекомендації щодо вибору

Варто зазначити, що измерительная техника от SimVolt використовується для виконання певного завдання. Однак, вони мають і спільне завдання - отримати точні заміри. Тому, при виборі вимірювального обладнання необхідно враховувати такі критерії:

  1. Діапазон вимірювань. Будь-який вимірювальний прилад має свій діапазоном вимірювань, і чим він вищий, тим ширші можливості застосування будуть у пристрою. Особливо важливий широкий діапазон вимірювань для професійного обладнання.
  2. Похибка. Будь-який пристрій для вимірювання різних показників має певну похибку. Вона може вимірюватися у відсотках або в числовому відхиленні. Чим вища похибка, тим менш точні результати дослідження будуть представлені. Найбільш точні потенциометрические приборы використовуються в наукових або виробничих лабораторіях. Механічне вимірювальне обладнання найчастіше має більший відсоток похибки, ніж електронне.
  3. Умови експлуатації. Основним параметром умов експлуатації приладу, на який слід звертати увагу при його виборі, є робоча температура. Якщо пристрій працює на батарейках або акумуляторах, виробники вказують температурні показники, при яких він буде стабільно працювати. Крім того, слід враховувати й стійкість приладу до високої вологості.

Для складних електронних приладів важливою ще є наявність функції запису отриманої інформації на карту пам'яті або передача даних на смартфон або комп'ютер.

Що потрібно враховувати при покупці?

Перед покупкою оптимального за характеристиками вимірювального обладнання слід керуватися такими характеристиками:

  1. габарити і маса пристрою;
  2. рівень споживання електроенергії;
  3. межі вимірювання приладу повинні охоплювати необхідні значення;
  4. клас точності приладу;
  5. швидкодія;
  6. зручність управління.

За принципом дії, пристрої діляться на електромагнітні, поляризовані, вібраційні, теплові, електронні, магнітоіндукційні та інші. Точність вимірювання приладу залежить не тільки від його виду і класу, але і від величини, яку він вимірює. Клас точності визначається похибкою пристрою. Придбання точних і зручних в роботі вимірювальних приладів дозволяє скоротити час проведення замірів і робіт в цілому.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.