Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Користь вживання протеїну

Особливу роль в схудненні і наборі м'язової маси відіграє харчування. Надійним помічником в такому питанні є протеїн. Це харчова білкова добавка на рослинній або тваринній основі. Вкрай необхідна для атлетів і любителів спорту.

Що це таке

Протеїн - це органічна сполука, структурною одиницею якого вважається амінокислота. Він бере участь в будові тканин організму, допомагає прискорити процес м'язового зростання.

Важливість білка для повноцінної діяльності людини неможливо недооцінити. Завдяки йому протікають будівельна, ферментативна, гормональна, захисна, транспортна, енергетична функції.

З точки зору фітнесу, користь протеїну полягає в наступному:

  1. Вироблення захисних функцій організму.
  2. Приріст мускулатури.
  3. Зниження маси тіла. Завдяки високим поживним властивостям і вітамінним комплексам, харчова добавка тривало насичує організм. Високий вміст білка допомагає спалювати відкладення під час і після занять, навіть вночі.
  4. Створення необхідного рельєфу.

Спортивне харчування - це хороша альтернатива продуктам, оскільки самостійно важко скласти повноцінний раціон для досягнення високих результатів у фітнесі.

Чи потрібно приймати протеїн

Прийом протеїну, придбати який можна на сайті https://lightsidestore.com/protein/, актуальний для людей, які ставлять перед собою мету збільшити обсяг мускулатури, зберегти її масу, підтримати в нормі водний баланс, відновити уражені м'язи і наситити організм необхідними вітамінами, елементами і енергією при дотриманні дієти.

Роблячи вибір на користь спортивного харчування, людина заощаджує час і кошти на придбання продуктів та їх приготування. Протеїновий коктейль здатний надовго насичувати організм, забезпечуючи його всім важливим для правильного функціонування.

Також його зручно брати з собою. Крім напоїв, він відпускається у вигляді морозива, супу або пудингу.

Протеїн - це простий білок, що володіє рядом властивостей. Головним є будівельна функція, тому відбувається ущільнення, усунення пошкоджень і збільшення м'язового обсягу. Це відмінне рішення, хто не може забезпечити надходження білка через звичайні продукти.

Які можуть бути побічні ефекти від протеїну

Якщо ігнорувати загальноприйняті норми прийому протеїну, він може нести шкоду здоров'ю. Це проявляється в порушенні жирового і білкового обміну, можуть виникнути захворювання печінки.

Крім того, вживання добавки не рекомендується особам з патологіями нирок. Прийом можливий тільки після консультації з фахівцем.

Як вибрати

Видів спортивного харчування існує безліч. Тому вибір повинен відповідати меті, яка стоїть перед людиною:

  1. Зниження ваги.
  2. Зростання м'язів.
  3. Збереження обсягу мускулатури.

Також слід враховувати тривалість занять і час, коли планується приймати протеїн. Важливо брати до уваги вид та інтенсивність навантаження.

Для першого разу бажано купувати невелику банку, щоб в подальшому знайти потрібний товар, відповідний особистих вподобань.

Як і скільки приймати протеїн

Для отримання максимальної користі від прийому спортивного коктейлю, необхідно вміти правильно його готувати.

Найважливіше - це контролювати і знати точну вагу під час вживання добавки. Оптимальна доза становить 30 г сухого порошку і 300 мл рідини. Це може бути сік, вода або молоко. Як правило, на 1 кг маси тіла береться 1,2-2,2 г білка.

Приймати слід за 1-1,5 години до занять спортом і через годину після них. Допускається вживання протеїну, якщо є тривала перерва між прийомами їжі.

Для приготування в спеціальну ємність наливають рідину, після додають протеїн і збовтують. Вжити слід протягом 3 годин.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.