Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Корисні властивості манго

Тропічний плід вважається справжнім джерелом цінних елементів. Він включає до складу необхідні білки, жири і вуглеводи, а також вітаміни групи В, А, Д і аскорбінову кислоту. Манго багате залізом, цинком, калієм, фосфором, кальцієм, пектин, сахарозою, клітковиною і бета-каротином. У цьому плоді міститься велика кількість вітаміну С.

Завдяки такому складу фрукт надає наступні позитивні впливи для організму:

  1. зміцнення імунного статусу;
  2. контроль рівня поганого холестерину в крові;
  3. відновлення емоційного стану;
  4. профілактика онкологічних захворювань;
  5. поліпшення зору;
  6. стимуляція діяльності мозку, уваги, пам'яті та мислення;
  7. нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту;
  8. очищення шкіри;
  9. відновлення гормонального фону;
  10. лікування гіповітамінозу;
  11. поліпшення функції серцево-судинної системи;
  12. уповільнення процесів старіння.

Завдяки щоденному вживанню манго вдається заповнити добову норму клітковини на 20% Екзотичні плоди Також тропічний фрукт корисний для тих, хто стежить за своєю фігурою. Ви можете купить пюре манго, перешовши за посиланням. Для досягнення великих результатів бажано їсти плід з шкіркою. Манго має виражену імуномодулюючу дію, тому ефективно щодо стоматиту, рахіту, анемії і деяких інших захворювань.

Як правильно їсти манго

Екзотичний плід слід їсти в сирому вигляді без додавання спецій. Це дозволяє відчути всі ноти смаку і аромату Перед вживанням продукту його необхідно ретельно вимити під проточною водою і осушити рушником.

Шкірка фрукта не є небезпечною, проте часто їдять виключно м'якоть. Це пов'язано з тим, що шкірка має специфічний гіркий смак і може викликати ознаки алергії.

Корисний фрукт манго

Рецепти з екзотичним фруктом Існує безліч рецептів з манго. Дуже добре поєднується з іншими продуктами харчування і піддається різної термічній обробці. Смачний тропічний плід можна подати у вигляді гарніру, салатів, заправок, напоїв та десертів.

Морозиво з манго

Такий рецепт особливо сподобається любителям десертів. Він доступний і простий у приготуванні.

Для приготування знадобиться:

  1. зрілі манго - 2 шт .;
  2. молоко згущене - 380 г;
  3. вершки високої жирності - 260 мл.

Етапи: Відокремити м'якоть тропічного плоду від шкірки. Змішати в блендері зі згущеним молоком до однорідної консистенції. Збити вершки і додати акуратно в суміш. Розлити отриману масу по ємностей і помістити в холодильник до застигання. Дістати з морозилки і збити до усунення кристаликів льоду. Поставити морозиво знову в холодильник до повного заморожування. Є готову страву можна з варенням, горіхами, шоколадом та іншими компонентами за смаком.

Смузі

Відмінною альтернативою корисного сніданку може виступати смузі. Це поживна і вітамінізоване блюдо, яке зарядить організм силою і енергією на кілька годин.
Знадобиться:

  1. манго - 1 шт .;
  2. невеликий банан - 1 шт .;
  3. полуниця - 10 штук;
  4. злаки - жменя;
  5. молоко - 140 мл;
  6. сироп - за смаком.

Етапи:

Очистити екзотичний плід від шкірки і помістити в блендер. Додати до фрукту решту складових і збити до однорідної маси. Смузі розлити по місткостях і прикрасити за бажанням крихтою горіха, ягодами або медом.

Манго - це корисний і низькокалорійний продукт. Фрукт надає комплексну дію на весь організм в цілому, нормалізуючи роботу внутрішніх органів. Щоб виключити можливу шкоду плоду, слід вживати не більше двох штук в день.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.