Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги сонячної електростанції

Все більше людей вважають за краще використовувати альтернативні джерела енергії. Найбільш доступним і ефективним рішенням є сонячні електростанції. З їх допомогою можна повністю вирішити проблему з електропостачанням заміського будинку, дачі, котеджу.

Однак щоб придбане обладнання, наприклад, на https://solar-electro.com, відповідало очікуванням, необхідно з'ясувати, як правильно розрахувати сонячну електростанцію.

Ключові параметри при розрахунку сонячної електростанції

Щоб зробити правильний вибір, потрібно визначитися з кількома важливими характеристиками:

  1. потужністю панелей;
  2. обсягом акумуляторів;
  3. параметрами контролера;
  4. типом інвертора.

Почати потрібно з сумарної потужності панелей. Розрахувати її досить просто, якщо раніше стояв електричний лічильник. Беремо щомісячний обсяг споживаної енергії і ділимо його на 30 днів - отримуємо цікаву цифру. Її ділимо на добову потужність, яку виробляє панель. Якісне обладнання (замовити сонячні електростанції під ключ ви можете за посиланням) здатне генерувати до 1.5 кВт за день.

Обсяг акумуляторів

Всю вироблювану енергію необхідно десь зберігати. Саме для цього застосовуються акумулятори. В батареї на 100 Ампер близько 1 кВт енергії. Для покриття всіх потреб потрібно буде близько 8 акумуляторів на 200 Ампер.

Варто відзначити, що обов'язково повинен бути резерв. Батареї не повинні повністю розряджатися. В іншому випадку вони занадто швидко зносяться, погано будуть тримати енергію. Крім того, в певні дні може знадобитися трохи більше енергії.

Визначаємося з контролером

Контролер - це ключовий елемент всієї сонячної електростанції. Істотно впливає на її продуктивність. Певні моделі здатні значно більше вичавлювати електрики з панелей, ніж інші. Причому різниця може бути дворазової.

Вибираючи подібне обладнання, уважно вивчіть характеристики. Перевагу варто віддавати високовольтним варіантів. Також в пріоритеті прилади від провідних виробників. Вони відрізняються високою ефективністю, надійністю і точно відповідають заданим параметрам.

Інвертор

Ще один важливий елемент сонячної станції. Вибирається за максимальною піковому навантаженні. Чим ширше гамма потужностей у інвертора, тим стабільніше буде працювати вся система.

Якщо вперше вибираєте подібне обладнання, варто звернутися до фахівців. Вони максимально точно підберуть оптимальне обладнання, професійно його встановлять, протестують. Навпаки, якщо в процесі самостійного підбору будуть допущені помилки, їх буде вкрай невигідно виправляти.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.