Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке ребрендинг, і навіщо він потрібен

Щоб успішно змінити уявлення про бренд на ринку банківських послуг або телекомунікацій, потрібно проводити комплекс заходів, який стосується зміни ідеології, позиціонування, зовнішнього вигляду і стилю спілкування.

Щоб звернути на себе увагу, підбадьорити лояльну аудиторію і залучити нову, буває досить провести редизайн або рестайлінг, тобто оновити візуальне оформлення, освіжити старий логотип, переробити фірмовий стиль.

Масштаб проведених заходів і набір вимагають зміни атрибутів можуть бути різними. Головне, щоб це мало сенс і привело до бажаного результату. Однією зі складових фірмового стилю є поліграфічна продукція. Замовити яку ви можете тут: https://borsa.ua/ru/konverty-s-logotipom.

Для успішного бізнесу необхідно, щоб зовнішній вигляд компанії підходив і вашої аудиторії. Можна з упевненістю сказати, що дана причина є однією з найпоширеніших і вагомих для початку ребрендингу. Передісторія може бути різною: у вашої аудиторії помінялися смаки, ви вийшли на нові ринки, розширили аудиторію або, може, навіть звузили. Все це призводить до одного простого факту: ті, кого ви б хотіли бачити в числі клієнтів, проходять повз, не помічають або навіть «вернуть носа» від вашого лого.

Якщо вашої компанії відчайдушно потрібен інфопривід, але креатив або можливості вичерпалися, можна вдатися і до такого способу звернути на себе увагу. Дизайн все більше проникає в наше повсякденне життя, а новини про химерних і вдалих ребрендинг давно вийшли за межі бізнес-середовища.

Не всім потрібна реєстрація товарного знака: до неї потрібно дорости. Ті, хто спочатку мітить високо або розвинувся досить, хочуть убезпечити свій бізнес, зареєструвавши свій товарний знак. Ця нешвидка і не найдешевша послуга додатково затьмарюється пошуками і відмовами: серед тисяч зареєстрованих брендів шукають варіанти, схожі на вас. І знаходять. І все починається заново.

Потрібно виділятися серед конкурентів

Дана причина особливо актуальна для висококонкурентних категорій товарів і послуг і там, де виділитися на рівні логотипу, вивіски і фірмових кольорів рекламної продукції вкрай важливо. Найчастіше це проявляється саме в кольорі логотипу, оскільки це найпростіший, можна сказати, «дознаковий» ідентифікатор бренду.

Часто причиною ребрендингу стають репутаційні скандали.

Поганий імідж або вимоги ринку - причини можуть бути різними, але всі, що залишається - зробити вигляд, що ви це більше не ви. Вирішити це питання чисто на візуальному рівні вдається рідко, але без підтримки з боку графічних атрибутів в очах споживачів не змінитися.

Видавати себе за того, ким ти насправді не є, можна і з цілком зрозумілих кожній людині спонукань - привернути увагу і сподобатися аудиторії.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.