Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати правильну логістичну компанію для свого бізнесу

Для будь-якого серйозного бізнесу одним з важливих складових успішного ведення своїх справ є організація правильної логістики. І ось, якими властивостями повинна володіти правильна логістика і що саме ми маємо на увазі під цим терміном:

  1. Банально: вчасно доставляти вантажі без пошкоджень і в потрібне місце. Ну тут все зрозуміло, це ключовий фактор.
  2. Можливість онлайн відстеження місцезнаходження і стану вантажів в будь-який час через інтернет. Ось таку послугу можуть організувати вже далеко не всі «постачальник». Тим більше в реальному часі.
  3. Можливість подзвонити в робочий час в «контору» і дізнатися місцезнаходження - це минуле століття. Сьогодні повинна бути організована онлайн трансляція в додаток або через веб-інтерфейс в реальному часі.
  4. Безпроблемне оформлення будь-яких супутніх документів.
  5. Можливість використання API для підключення свого власного програмного забезпечення. Це насправді дуже важливий фактор, про який ми поговоримо нижче детальніше.

Взагалі, логістичних компаній досить багато, але пропонують всі пункти послуг своїм клієнтам зі списку вище можна перерахувати по пальцях часом навіть в найрозвиненіших країнах.

Такою компанією в Україні є компанія «Іст-Вест Логістик», ось посилання на їх сайт: http://ewlog.com.ua. На даному ресурсі можна переглянути тарифи на послуги з логістики всередині України, а також за кордон. Але для точного розрахунку вартості послуг краще скористатися їх онлайн калькулятором. Там же можна відразу і замовити доставку, або зв'язатися зі співробітником для подальшого обговорення співпраці.

Звичайно, на сайті компанії Іст-Вест Логістик клієнти можуть увійти в особистий кабінет, де і здійснюється перегляд місцезнаходження вантажів і т.д. Або це робиться через трекінг по номеру накладної на вантаж. Але згадаємо, що ми зібралися розібратися з приводу технології API доступу до даних і чому це важливо в наш час ...

Справа в тому, що багато підприємств і фірми використовують власний софт для оптимізації робіт своїх співробітників і автоматизації різної діяльності. Це можуть бути як додатки для установки на різні пристрої, так і доступні через мережу скрипти на сервері, бази даних, навіть форми і дані на власному сайті. Досвідчений програміст легко зможе налаштувати будь-яку синхронізацію за даними, що отримуються за API, ось кілька прикладів з реального бізнесу:

Як тільки вантажівка компанії-доставщика підходить до складу компанії, на сервер охорони приходить повідомлення з інформацією про вантаж і т.д. Мало того, що співробітники охорони можуть так додатково здійснювати попередню, але вельми надійну перевірку за принципом «свій-чужий», так вони можуть ще й завчасно відкрити потрібні ворота для в'їзду ТЗ, повідомити водієві, до якого саме складу йому під'їжджати і заздалегідь зібрати вантажників , підготувати персонал складу і т.д. Так економиться час і забезпечується додатковий захист.

Варіант, коли за допомогою сторонньої компанії здійснюється доставка великогабаритного товару замовнику. У такій компанії є свій онлайн-кабінет, в якому замовник може побачити процес виготовлення замовленої продукції і коли вона буде відвантажена для доставки. Так ось, завдяки можливості поєднання двох API серверів, тепер замовник може ще й прямо в особистому кабінеті цієї компанії переглядати ще і етапи доставки в реальному часі. І все це без будь-якої додаткової рутинної роботи співробітників і можливого «людського фактора»!

Це всього-лише два приклади з реального життя. Але насправді завжди можна впровадити додаткові зручні сервіси та «фішки» для клієнтів і свого персоналу практично в будь-якому напрямку бізнесу, де є необхідність в точної логістиці!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.