Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

9 порад щодо вибору керамічної плитки для підлоги

Щоб не помилитися з вибором облицювальної плитки, варто прислухатися до думки досвідчених будівельників. На вибір оздоблювального покриття впливають:

  1. колірна гамма інтер'єру;
  2. зовнішній вигляд матеріалу;
  3. розміри плитки;
  4. якість основи і покриття кахлю;
  5. розміри приміщення;
  6. екологічна безпека будматеріалу і інші фактори.

9 корисних порад щодо вибору підлогової керамічної плитки

Колір і орнамент плиткового покриття повинні відповідати стилю інтер'єру. Перед тим як вибрати такий товар, як плитка Киев, в магазині за посиланням, складіть проект колірного рішення.

Якість кахлю - вирішальний фактор вибору. На лицьовій і виворітній стороні не повинно бути відколів вибоїн, тріщин, каверн, розлучень фарби і інших явних дефектів.

Для підлоги краще підійде однотонна плитка з матовим і рівним покриттям. Такий матеріал не ковзає, але легко миється. Рельєфна поверхня подобається не всім. У поглибленнях накопичується бруд, підлоги вимагають більш ретельного догляду. Глянцевий кахель може бути слизьким.

Підлога, зібрана з великої плитки, містить менше швів, що полегшує прибирання. Світлі шви згодом стають сірими, а вичистити бруд важко. Краще підбирати затірку в колір кахлю.

Якщо купуєте російський кахель, вибирайте продукцію першого сорту. Плита 1 сорту містить до 5% елементів, які не відповідають стандартам, 2 сорти - до 20%. Але не всі виробники вказують таку інформацію.

Плитка європейських виробників має високу міцність і хорошими водовідштовхувальними властивостями. Це дорогий, але якісний і довговічний матеріал.

Якщо плитка укладається на кухонну підлогу, варто звернути увагу на клас стійкості до хімічно активних речовин. Кахель з маркуванням АА і А стійкий до впливу органічних кислот, неорганічних речовин і лугів.

При виборі матеріалу зверніть увагу на піктограми на упаковці. Наявність значка говорить, що кахель має певні властивості. Піктограмами і цифрами позначаються твердість вироби, межа міцності, опірність стирання, коефіцієнт тертя на мокрій поверхні та інші фізичні властивості і якості.

Особливості виробництва кераміки такі, що в різних партіях плитка може відрізнятися по товщині, відтінку, розміром і іншим параметрам. Тому потрібно відразу купувати розрахункова кількість кахлю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.