Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Критерії вибору дитячої стоматології

Берегти зуби необхідно з самого раннього дитинства. І саме від батьків залежить те, з якими зубами їх син або дочка увійде в доросле життя, які звички будуть закладені.

Як вибрати дитячу стоматологічну клініку

На сайті https://stomakvarel.lviv.ua/ можна докладніше дізнатися про вимоги, що пред'являються до дитячої стоматології, а також записатися на прийом.

Вибираючи стоматологічну клініку, фахівцям якої довірите лікування зубів свого сина або дочки, слід звернути увагу на наступні нюанси:

  1. Наявність ліцензії. Клініка повинна мати діючу ліцензію на амбулаторно-поліклінічну допомогу в дитячій стоматології. Якщо в документі відсутні подібні уточнення, то установа не має права лікувати дітей, навіть якщо в штаті є лікар з необхідним сертифікатом.
  2. Кваліфікація доктора. В обов'язки професійного стоматолога входить не тільки кваліфікована допомога при лікуванні, а й здатність розсіяти дитячі страхи. Тому не зайвим буде заздалегідь дізнатися про досвід лікаря і його принципи співробітництва з маленькими пацієнтами.
  3. Атмосфера і обстановка в кабінеті стоматолога. Стоматологічний кабінет для лікування дітей - дитяча стоматологія у Львові - повинен включати не тільки першокласне обладнання, а й дитячий куточок, в якому дитина зможе познайомитися з доктором. Дуже добре, якщо в кабінеті є монітор, розміщений в безпосередній близькості від крісла, щоб в процесі лікування дитина могла відволіктися.
  4. Знеболення. Це, мабуть, найнеприємніша процедура, з якою доводиться стикатися в стоматологічному кабінеті. Уточнити способи знеболювання, які практикують в даній клініці, найкраще заздалегідь. Добре зарекомендували себе аплікаційні гелієві анестетики, які використовують для знеболювання поверхневих ділянок слизової. Після такого прийому дитина практично не відчуває болю при введенні голки.

Сьогодні в дитячій стоматології активно застосовують седацию азотно-кисневою сумішшю. На дитину надягають маску, і вже через пару хвилин доктор може приступати до лікування. Важливо, що пацієнт знаходиться в свідомості, але вже не відчуває страху, стан його спокійний. Використання кисневої седації не скасовує застосування місцевої анестезії.

У людському організмі все взаємопов'язано. Так, поганий стан зубів може викликати не тільки причини проблем стоматологічного характеру, але і багато інших неприємностей. Наприклад, часто пацієнти із запаленням в зоні різців та іклів скаржаться на головні болі. Так як будь-які проблеми найлегше піддаються лікуванню на початкових стадіях, варто стабільно відвідувати дитячого стоматолога 1-2 рази на рік.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.