Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо форму для випічки. На що звернути увагу в першу чергу

Мало хто з людей, далеких від професійної кулінарії, замислювався над тим, які відмінності можуть бути у форм для запікання. Здавалося б, звичайний предмет, головне, щоб за розміром підходив.

Так думала і я, поки не зіткнулася з проблемою випічки кошиків. Форми відповідних розмірів у мене з силікону, а тісто для виробів потрібно пісочне. Ось тут-то і вийшла нестиковочка: туга щільна маса ніяк не хотіла приймати форму м'якої силіконовою ємності. І тут я замислилася - виявляється, форми для випічки - це не такий універсальний предмет, як може здатися на перший погляд.

У продажу є безліч варіацій: скло, нержавіюча сталь, алюміній, глина, силікон. Просто очі розбігаються при виборі! Але у кожного різновиду є свої плюси і мінуси, які краще вивчити заздалегідь. Щоб придбати форми для випічки на сайті https://goodbaking.pro/ - переходьте за посиланням.

Скло і кераміка

Плюсами цих виробів є те, що вони рівномірно прогріваються і добре утримують температуру. Такі ємності найкраще підходять для овочевих запіканок, рагу, м'ясних страв. У них їжа буде нудитися, рівномірно протушіваясь. Якщо говорити про зовнішній вигляд, то цей посуд ще й найкрасивіша серед форм для запікання. Керамічні вироби цілком підходять для того, щоб ставити їх на стіл, не перекладаючи їжу на інший посуд. Їжа в них довго залишається гарячою.

Мінуси такого посуду очевидні - вона може розбитися об плитку або кам'яну підлогу. Також ці вироби можуть тріснути від перепаду температур. Вони не дуже підходять для випічки тортів і пирогів, особливо, якщо ви хочете отримати хрустку скоринку.

Метал

Перевагою таких форм є те, що вони дуже швидко нагріваються. Це дозволяє отримувати хрустку випічку за лічені хвилини. Піци, печива, бісквіти і торти виходять відмінними, якщо ви готуєте їх в ємності з металу.

Недоліком таких форм є те, що також швидко вони і остигають. Тому немає сенсу готувати в них їжу, яку не вийде відразу дістати. Також не завжди рекомендується запікати в металевих формах без спеціального покриття випічку з фруктами і ягодами - кислоти цих продуктів можуть залишити плями на посуді.

Одноразові форми з алюмінію

Це прекрасний варіант для похідних і робочих умов. Приготовану страву можна взяти з собою в тому вигляді, в якому воно випікалося. Такий посуд не доведеться мити, оскільки вона одноразова, їжу з неї легко витягти. Прямо в цих формах можна розігрівати їжу навіть на багатті. Ще одним істотним плюсом є те, що в продажу є безліч варіантів подібних ємностей як за обсягом, так і по формах.

Мінусом такого посуду є те, що її постійно потрібно купувати заново, це досить затратно. Вони не надто жорсткі, у цих ємностей немає ручок, що створює додаткове незручність під час використання.

Силікон

Цей матеріал має безліч плюсів: різноманітність форм і розмірів, гладка поверхня, до якої не прилипають страви. У силіконових формах можна запікати овочеві та фруктові страви, кондитерські вироби. Всі вироби без проблем витягуються з форми, а саму ємність дуже легко мити.

Але потрібно бути уважним - цей матеріал не витримує занадто високих температур. Також він погано утримує тепло, тому при необдумане температурному режимі в духовці випічка може підгоріти зовні, але залишитися сирої всередині.

Ще одним істотним недоліком силікону є його м'якість. Форму (особливо великих розмірів) потрібно спочатку встановити на рівну поверхню, наприклад, деко. Тільки після цього в неї можна заливати тісто. Вироби в таких ємностях не завжди виходять рівними, зокрема, якщо у вас тісто щільніше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.