Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які форми для випічки краще купити

Хороша форма для випічки витримує високу температуру, рівномірно розподіляє тепло і має антипригарні властивості. У магазинах представлений посуд з різних матеріалів. Популярністю користуються:

  1. нержавіюча сталь;
  2. жаростійкий папір - до речі, паперові форми ви можете придбати за посиланням;
  3. легкий алюміній;
  4. великоваговий чавун;
  5. кераміка і прозоре скло;
  6. м'який силікон.

Металевий посуд функціональна і довговічна, але вийняти з неї готову страву досить важко. Щоб полегшити процес, перед приготуванням стінки і дно промащують жиром і присипають борошном або панірувальними сухарями.

Багато господині вважають за краще не ризикувати і набувають керамічні або ті ж сталеві і алюмінієві форми, але з антипригарним покриттям. Спеціальне напилення не дозволяє тесту прилипати і полегшує догляд за начинням.

Щоб форми з антипригарним шаром служили довго, їх не можна дряпати, обдавати холодною водою відразу після печі, чистити абразивними речовинами.

Посуд з жароміцного скла підходить для мікрохвильових печей, витримує низькі і високі температури, безпечна для здоров'я. У ній їжа не пригорає і довго не остигає. Скляні та керамічні блюда привабливі і підходять для сервірування столу.

Силіконові вироби гарні для випічки і заморозки. Їх змащують маслом один раз - перед першим використанням в духовці. Згодом тісто не пригорає і легко витягується з форми. Структура силікону м'яка, тому він погано тримає форму. Щоб пироги були красивими, перед тим як наповнити ємність тестом, її ставлять на деко або беруть моделі з металевою підставкою.

Бажано, щоб на кухні були різні форми для випічки: круглі, прямокутні або фігурні, з отвором для великих кексів і міні-формочки для маффінів. Перед покупкою переконаєтеся, що посуд не має зовнішніх дефектів і зроблена з безпечних матеріалів.

Як вибрати ідеальну форму для випічки

Правильно обраний кухонний інвентар - це запорука того, що навіть в домашніх умовах будь-яка випічка вийде вдалою, смачною і апетитною. Помилки при виборі позначаться на бюджеті і на якості приготовленої їжі.

Краща форма для випічки повинна:

  1. мати достатню теплопровідність;
  2. володіти антипригарною обробкою;
  3. гарантувати безпеку матеріалів;
  4. бути практичною і легкої в догляді.

Критерії вибору різноманітні. В першу чергу, це індивідуальні потреби. Залежно від того, що найчастіше і в яких кількостях випікається в конкретній сім'ї, стають зрозумілі вимоги до інших моментів: матеріалами, діаметру, формі.

Важлива така характеристика, як робоча температура або теплопровідність. Для скла ліміт температури в духовці 200 градусів, для металу і кераміки 280, а для силікону 240.

Вибір в залежності від потреб

Рідко коли можна обійтися однією формою для випікання. Потрібна традиційна кругла форма для випічки тортів; прямокутна для випічки пирога і для хліба; рельєфна для випічки кексів, пасок і ще багато для чого.

Якщо в сім'ї люблять піцу, то добре б придбати спеціальну форму саме для неї. Іноді потрібні фігурні форми у вигляді ялинки для новорічних бісквітів або у вигляді серця для романтичних десертів. Для багатоповерхових тортів також краще мати запас, хоча б дві однакові форми, щоб випікати, чергуючи один корж за іншим.

Діапазон цін суперечливий. Середня ціна не піддається визначенню через різноманітність форм і матеріалів. Маленька порцеляновий формочка може коштувати величезних грошей в порівнянні з силіконовою формою максимального розміру. Форми від брендів виправдовують ціну, але як правило на кухні не обійтися всього однією формою, а брати кілька форм від найкращих виробників дорого і непрактично.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.