Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

BAS ERP і BAS КУП. В чому різниця?

У даній статті ми поговоримо про відмінності двох продуктів, призначених для автоматизації бізнес-процесів на підприємстві - BAS ERP і BAS КУП (Комплексне управління підприємством). Обидві конфігурації розроблялися для комплексного управління торговими і виробничими підприємствами, однак містять в собі кілька відмінні функціональні можливості. Якщо узагальнити матеріал, викладений в статті, то і BAS ERP, і BAS КУП крім стандартних інструментів для управління, також дозволяють не тільки вести кадровий облік, вести розрахунки заробітної плати, а й повністю управляти всім циклом виробництва.

BAS ERP - це найбільш розширена версія продукту, представлена на ринку і містить в собі максимально велику кількість необхідних інструментів. Підприємства зі складним колом виробництва найчастіше вибирають саме цю конфігурацію. BAS КУП в свою чергу, якщо можна так висловитися, - це скорочена версія BAS ERP і виключає деякий функціонал. Наприклад, в BAS КУП відсутня можливість:

  1. створювати трансферне ціноутворення (якщо простими словами - це один із способів управління фінансовими результатами, а саме можливість оптимізувати податок на прибуток максимально ефективно і трансферу капіталів від одного певного підприємства до будь-якого іншого). Для багатьох компаній в даній функції немає необхідності, тому що управління ФР відбувається за допомогою більш простих способів:
  2. відсутність МСФЗ (міжнародних стандартів фінансової звітності). Конфігурація BAS ERP оснащена інструментами для створення міжнародної звітності. Однак вже з самої назви зрозуміло, що, якщо ви не торгуєте на ринках інших країн, то у вас немає необхідності у використанні даної можливості і програма BAS КУП вам підійде більше.
  3. блоки Бюджетування і Виробництва в BAS КУП мають обмежений функції в порівнянні з BAS ERP. Наприклад, неможливо автоматизувати бюджетний процес, в якому відсутнє управління виробничими потужностями і управління ремонтами.

Дуже часто компанії, які замислюються про перехід на нове ПЗ для обліку, вже використовують конфігурації від інших розробників. І, наприклад, блок для управління ремонтами у них присутній окремо, або його бере на себе компанія-підрядник. В такому випадку також немає необхідності у впровадженні розширеної конфігурації BAS ERP, тому що слідом за нею доведеться провести повну модернізацію підприємства. Жто затратно не тільки фінансово, а й за тимчасовими показниками.

Кожен випадок суто індивідуальний і перед впровадженням нового продукту необхідно провести детальний аудит. Співробітники групи компаній А4 допоможуть вам точно визначити необхідність переходу на ту чи іншу конфігурацію.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.