Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати датчик температури (термопару або термоопір)

Ознаки поломки температурного датчика холодильника

Діагностика ускладнюється тим, що ознаки несправності можуть бути такими ж, як і при поломках інших вузлів. Схожі симптоми спостерігаються при розгерметизації, неполадках з термореле, наявності обмерзання, протіканні фреону, виході з ладу крильчатки, перегоранні мотора.

Насамперед, оскільки поломки температурного датчика спостерігаються набагато рідше інших частин холодильника, треба хоча б приблизно визначити відсутність:

  1. значного зледеніння. Лід може заважати руху лопатей вентилятора в системах no frost;
  2. розгерметизації. Оглядають положення дверцят, стан ущільнювача;
  3. протікання фреону. Характерні ознаки - булькання, значні шуми в трубках. Дану поломку складно визначити користувачеві без досвіду. Фахівці для знаходження пробоїв застосовують таку, що піниться, речовину (мильний розчин), що наноситься на трубки, а також відрізають частини магістралі (до випарника, конденсатора) і під'єднують їх безпосередньо. Найчастіше діри спостерігаються близько капілярних трубок, в місцях пайки;
  4. поломок в електроланцюзі терморегулятора і мотора. Перевіряють мультиметром.

Потім, якщо ймовірність відсутності перерахованого висока, переходять до діагностики температурного датчика. Вимірювальна техніка Testo, представлена у величезному асортименті на сайті за посиланням, використовується для підтримання температури та діагностики температурного режиму на промислових об'єктах.

Характерні симптоми поломки термосенсора:

  1. некоректно функціонує охолодження відсіків. Найпростіше визначити поломку, якщо холодильник багатоінсценує і в кожній частині є сенсор. Тоді, якщо один з боксів працює нормально, другий - погано, значить, вийшов з ладу один з датчиків;
  2. не включається компресор або відразу вимикається;
  3. якщо на датчик не підключений до джерела живлення або він вийшов з ладу через внутрішньої поломки, тобто не реагує на будь-яку температуру, мотор працює постійно, незалежно від реальної ситуації в відсіках. Треба врахувати, що такі ж симптоми характерні при несправності термореле, особливо, його електроланцюзі (обриви, замикання);
  4. якщо ж сенсор частково робочий, тобто неправильно відображає температуру, то спостерігаються порушення в інтенсивності охолодження - воно слабке або надмірне (переморожування), ніж виставлене користувачем на панелі управління.

Якщо підсумувати, то симптоми поломки сенсора, це фактично всі порушення охолодження, тому важливо виключити несправності інших частин холодильника з такими ж ознаками.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.