Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно обрати адвоката

Цивільні справи зазвичай не тягнуть за собою настільки серйозних наслідків, як кримінальні, тому значна кількість учасників судових тяжб за краще обходитися своїми силами, вести свій захист і збирати докази самостійно. Багато хто вважає, що платний адвокат в цивільному суді - недозволена розкіш. Однак результат таких процесів може позначитися на всьому подальшому житті їх учасників, тому, крім наявності професійних знань, готуватися до справи і підходити до судових засідань потрібно виважено, ретельно, з «холодної» головою. І тільки третя особа, яка не має прямого відношення до спору, зможе все це зробити юридичні правильно, до того ж надасть неоціненну моральну підтримку на самому судовому засіданні.

Послуги адвоката в цивільному суді

Зрозуміло, що адвокат зацікавлений в гонорар, який отримає при виграші справи. Але це чисто матеріальна зацікавленість, тоді як у учасників процесу вона носить більш емоційний характер, що не завжди дозволяє холоднокровно оцінити всі обставини справи, хід самого засідання і вчасно спробувати повернути ситуацію в свою сторону. Але якщо звернутися за допомогою до правознавців ресурсу https://kurchin.com.ua/yuridicheskie-uslugi, то вони, маючи відповідну кваліфікацію і досвід, вже звикли до знаходження в суді, зможуть адекватно реагувати на кожен поворот при відкритті нових обставин і приведенні нових доказів.

Потрібно розуміти, що програш справи і можлива втрата майна чи інших прав ніяк не виправдовує економію коштів на фахівця.

Представництво адвоката в цивільному суді

Отже, які справи краще доручити цивільному адвокату? Кожен оцінює для себе індивідуально, але навіть така життєва ситуація, як розлучення подружжя, часто змушує когось із них звернутися до юриста. Без адвоката також, виявляється, важче розв'язуються ситуації абсолютно різного характеру:

  1. визначення місця проживання дітей;
  2. розділ майна, особливо - нерухомого;
  3. фінансове забезпечення дітей батьком, з яким вони не будуть проживати;
  4. відшкодування заподіяної матеріальної шкоди;
  5. суперечки про земельні наділи;
  6. конфлікти між спадкоємцями про належні кожному з них майно, і т.д.

Варто звернути увагу, що одним з видів розглядів, в сфері яких часто відбуваються обманні дії і де обов'язково знадобиться юрист в цивільному суді, - це дії з нерухомістю. Набувач або продавець нерухомого майна може не знати якихось тонкощів оформлення угод, в результаті чого у нього з'являється ризик стати жертвою шахрайства. При виникненні найменших підозр на неохайність ріелторів або безпосередніх учасників купівлі-продажу земельних ділянок, будинків, квартир слід залучити фахівця.

Також допомогу адвоката в цивільному суді може знадобиться вихованцям дитячих будинків при отриманні житла, так як ця категорія молоді часто виявляється обманутою шахраями і непорядними чиновниками, і отримує свідомо гірше житло, ніж надає держава.

Отже, підвівши підсумок, слід сказати, що участь адвоката в суді по цивільних справах не є обов'язковим, ви маєте право самостійно захищати свої права. Однак, не володіючи необхідними юридичними знаннями, а також практикою, ви істотно збільшуєте ризик залишитися з нічим. А в будь-якому складному справі настійно рекомендується вдатися до послуг юриста.

Знайти і найняти юриста для цивільного процесу сьогодні не складає труднощів, а отримати первинну консультацію і дізнатися вартість послуг адвоката для представлення інтересів в цивільному суді в більшості випадків можна на офіційному сайті юридичних компаній або за номером телефону таких організацій.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.