Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати джинси: чоловічі і жіночі

Сьогодні правильно вибрати джинси чоловічі або жіночі непросто навіть в спеціалізованому магазині. Навіть якщо ви вибираєте джинси найкрутіші з «справжніх штанів» відомих брендів, з численними етикетками і фірмовими нашивками.

Тенденція до зниження витрат у виробництві знизила якість масових джинсів взагалі, а перехід торгівлі в Інтернет унеможливив примірку. Однак якщо звернути увагу на ряд важливих моментів можна уникнути багатьох промахів при покупці.

Вибір тканини (деніму) джинсів

Джинси шиють з деніму - бавовняної тканини, в якій пофарбована нитка йде з лицьового боку, а неокрашенная - з виворітного. Класичний денім складається з 100% чистої бавовни. Навіть легкий і тонкий денім дуже міцний за рахунок саржевого плетіння, при якому нитки щільно розташовуються під кутом 45 градусів один до одного, утворюючи дрібні діагональні «рубчики» або «ялинки», і шорстку на дотик поверхню.

В останні роки почали використовувати і інші технології плетіння, а до бавовни додавати штучні волокна: поліестер, віскозу, еластан, лайкру. Щоб купити джинси - переходьте за посиланням в інтернет-магазин houseshop.com.ua, в якому можна знайти широкий асортимент якісних товарів за досить доступними цінами.

Для довідки

Денім з еластаном і лайкрой здатний розтягуватися. Штучні волокна позбавляють джинси від бульбашок на колінах, роблять їх більш стійкими до стирання. Жіночі джинси з тягнеться такни - стрейчевого деніму, забезпечують ідеальне облягання будь-хто, в тому числі і нестандартної фігури, особливо в форматі скинни і йому подібних.

На чоловічий фігурі стрейчеві джинси не завжди виглядають органічно. Якщо вибрати джинси з 100% бавовни, вони будуть погрубее на дотик, і можливо, зносяться трохи швидше, але цінителі традицій джинсового культури віддають перевагу саме їх за якість і брутальний зовнішній вигляд.

Як дізнатися свій розмір джинсів

Розмір джинсів позначається двома параметрами: W (обсяг талії) і L (довжина внутрішнього шва штанини). Розміри для українського ринку на внутрішній бирці можуть бути вказані в сантиметрах, наприклад: талія W97, довжина штанини L91. На зовнішньої етикетці розміри завжди вказуються в дюймах, наприклад: W38 L36. Один дюйм дорівнює 2,54 см.

Щоб дізнатися свій розмір джинсів в дюймах, виміряйте сантиметром обхват талії і шов старих джинсів (або внутрішню частину ноги до п'яти). Результат розділіть на 2,54 з округленням у більшу сторону і отримаєте потрібний результат. Детальніше про те, як визначити свій російський і американський розмір джинсів без примірки читайте в нашому спеціальному матеріалі.

Для довідки

При однаковій маркування на етикетці фактичні розміри різних джинсів відрізняються. Так штанина в базових лінійках Levi's часто довше, ніж у Wrangler, на 1-2 см. У різних моделей одного бренду теж бувають відмінності. Але якщо «промахнувшись» в талії джинси можна носити з ременем, то занадто короткі подовжити не вдасться.

При неможливості уточнити в інтернет магазині фактичну довжину шва, або при незнанні особливостей крою конкретного бренду, правильна довжина джинсів при покупці - це на один розмір більше вашого реального, яку потім можна підшити в ательє «по собі».

Щільність деніму

Щільність деніму визначає вагу, а так само зносостійкість і міцність готових джинсів. Вимірюється щільність джинсової тканини співвідношенням ваги (в унціях - oz) до площі полотна (квадратний ярд - yd). В американській метричній системі це співвідношення позначається як oz / yd2, а у нас просто вказують значення в унціях.

Виділяють три базових категорії деніму по щільності, за якими можна визначити середню вагу готових джинсів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.