Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Широкоформатний друк: особливості, переваги і недоліки технології

Коли компанія планує встановити білборд з рекламою, повідомити про новинки та акції через плакат або вирішити інші подібні бізнес-завдання, до справи долучається широкоформатний друк.

Це одна з найбільш затребуваних друкованих технологій. Рідко масштабні рекламні кампанії обходяться без поліграфічної продукції, виготовленої таким способом. Вона відрізняється невисокою ціною і швидкістю виконання. Наприклад рекламний банер можливо надрукувати за кілька хвилин, маючи готовий дизайн-макет.

Але все ж: що таке широкоформатний друк і в чому його специфічні відмінності? Які плюси і мінуси є у технології? Спробуємо розібратися.

Особливості широкоформатного друку

Відмітна риса технології широкоформатного друку - нанесення зображення з високою роздільною здатністю. Як результат, виходить неймовірно чітка картинка.

Зображення друкуються на спеціальних принтерах і плотерах. Якщо порівнювати з невеликим офісним обладнанням, широкоформатне має кілька особливостей:

  1. Розміри. Навіть самі компактні верстати розраховані на рулони з шириною від 100 см і без обмежень в довжині. Є й великі принтери, на яких можна розмістити 5-ти метрові матеріали;
  2. Точність. Досягається висока якість нанесення зображення. Наприклад, при друку банера довжиною понад 10 метрів розбіжність кінцевих точок буде до 3-5 мм;
  3. Кількість циклів. У простому офісному принтері робочий елемент робить певну кількість проходів (зазвичай 1). У широкоформатних верстатах таких «головок» буває 10, 20 і більше, а кількість проходжень оператор може виставити вручну. Завдяки цьому вдається градуювати поліграфічну продукцію за категоріями: економ, середній, преміум.

Важливо і те, що технологія дозволяє друкувати тексти і зображення на різних матеріалах. В якості основи використовують численні полотна: банерну тканину і сітку, полотно, постерний папір, перфоровану плівку і т. д.

Печать широкоформатная киев є на сьогоднішній день найефективнішим і найдоступнішим інструментом для здійснення рекламної кампанії. По-перше, це великі розміри і висока якість друку. На креативному банері або барвистій вивісці ми хоча б на секунду затримаємо погляд. А значить, образ запам'ятався. Значить, мета досягнута. По-друге, це можливість розміщення банерів в багатолюдних місцях. Протягом дня банер на багатолюдній вулиці переглянуть і утримають у свідомості тисячі перехожих.

Переваги друку на широкоформатному обладнанні

Чому такий спосіб виготовлення поліграфічної продукції дуже популярний? Вся справа в плюсах технології:

  1. Широкоформатний друк забезпечує високу якість готових виробів. На виході виходить продукція з тривалим терміном служби, стійкістю до зовнішніх чинників. Додатково вироби можна покривати ламінуванням і тим самим поліпшити їх експлуатаційні якості.
  2. Можна надрукувати практично будь-які рекламні носії. широкоформатну технологію застосовують при оформленні вітрин, виставкових стендів, виготовленні театральних декорацій, вивісок і плакатів.
  3. Можливе виробництво продукції в короткі терміни. Це дозволяє друкарням пропонувати клієнтам швидке виготовлення, а самим замовникам - оперативно запускати рекламну кампанію.
  4. Доступний широкоформатний друк матеріалів різних форматів, в тому числі і невеликих (А3 і А4).

Єдиним мінусом вважається висока ціна в порівнянні з іншими способами друку. Але це виправдано підсумковими характеристиками надрукованої продукції.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.