Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які пластикові вікна краще ставити

Не знаєте, які пластикові вікна краще купити для свого будинку? Дійсно, нинішній ринок перенасичений комерційними пропозиціями сотень фірм, що пропонують послуги з установки. Менеджери компаній захлинаючись перераховують переваги свого продукту, сиплють термінами, красивими словосполученнями типу, «п'ятикамерний профіль», «потрійний склопакет», «замкнутий армування», «різноманітна геометрія». А ще називають бренди, підкреслюючи «німецька якість», «вітчизняну фурнітуру», не забуваючи згадати про «50 років на ринку» і «лідер серед європейського сегмента».

Переваги пластикових вікон

  1. Пластикова конструкція, замовити яку можна на сайті lux-okna.com/okna, не така важка, як дерев'яна, алюмінієва, або дерев'яно-алюмінієва
  2. Служить мінімум 20 років. Вона стійка до впливів зовнішнього середовища: до спеки, морозу, дощу, вітру
  3. За нею нескладно доглядати
  4. Система оснащена зручними механізмами: поворотні, що відкривають, закривають
  5. Вікна прекрасно поглинають шуми ззовні, утримують тепло всередині
  6. Естетично і сучасно виглядають
  7. Встановлюються швидко і без клопоту
  8. На замовлення виготовляють вироби з будь-геометрією
  9. Пластик погано горить

З чого складається конструкція

Незважаючи на різноманітність брендів, кожен з яких описує товар по-своєму, система вікна з профілем з ПВХ складається з однакових компонентів. Зовні конструкція виглядає просто: пластиковий каркас, прозорі вікна, акуратні ручки.

Конструкція ПВХ вікна

Вся краса ховається всередині - якщо поглянути на розріз панелі, ви побачите комірчастуструктуру з пластикових перегородок, металеву раму, пази для ущільнювальної гуми, а сам склопакет складається з декількох шарів.

Розглянемо докладно всі компоненти конструкції:

  1. профіль
  2. склопакет
  3. фурнітура
  4. каркас

Внутрішня чарункова структура

Це пластиковий короб, всередині якого розташовуються всі механізми. Складається з рами (нерухома частина) і стулки (рухома частина). Він буває різної форми: круглий, квадратний, прямокутний, зі скошеними кутами.

Усередині профілю розташовується міцний металевий каркас. Армування додає конструкції жорсткість і стійкість. Воно буває замкнутим або П-образним (перше переважно).

Сам профіль має товсті стінки, а всередині він заповнений перемичками, які утворюють стільники або осередки. Вони формують повітряні камери, які і виконують теплоізоляційну функцію. Чим більше камер в ряду, тим тепліше буде віконце.

У пластиці є пази, в які вставляється ущільнювач: він притискає склопакет, не допускає продування, проникнення вітру, дощу, пилу. Виготовляється з синтетичного або вулканізованого каучуку. Бувають ущільнювачі з еластичного термопласта.

Склопакет

Це скляні пласти, які з'єднані один з одним. Між ними розташовується рамка з повітряним прошарком, а на одне із стекол наноситься тепловідбивне напилення. Взимку воно допомагає утримувати тепло всередині кімнати, а влітку не пропускає сильну спеку з вулиці.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.