Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Браслет Пандора. Види Шармів. Як носити?

Що таке браслет Пандора?

Незважаючи на зрослу в останні роки популярність прикрас Pandora, багато людей як і раніше залишаються в невіданні, і питають - що таке браслет Пандора? Чому він користується особливою популярністю, з чого він зроблений? Але варто один лише раз подивитися на це прикраса, як стає ясно, чому виріб завоювало серця мільйонів людей. Багато власниці витонченої штучки на питання «Браслет Пандора що це?» відповідають - прояв індивідуальності, власний талісман щастя і удачі, зібраний своїми руками.

Конструкція браслетів Пандора проста і складна водночас. Вони забезпечені хитромудрої застібкою, яку не так-то легко відкрити. Не дарма ж творці цієї прикраси дали йому таку незвичну назву! У Стародавній Греції Пандора - перша земна жінка, створена Зевсом і послана людству в покарання за крадіжку Прометеєм вогню. До неї були лише жінки-богині, керуючі людьми.

Пандора відома тим, що з цікавості відкрила скриньку, яку не можна було відкривати, після чого з неї вилетіли всі біди і нещастя, і літали скрізь по світу. Перелякана дівчина, зрозумівши, що накоїла, швидко зачинила кришку, але було пізно. На дні скриньки залишилася лише надія. Це слід розуміти так, що у людей і надії на порятунок від нещасть не залишилося.

Застібка

Застібка на оригінальному браслеті повинна як би бовтатися, вона не прилягає щільно до прикраси. На підробках такого не зустрінеш. Крім цього, фейкова застібка набагато менше, ніж оригінальна.

З яких частин складається браслет

Конструкція класичного браслета Пандори обов'язково включає в себе ці елементи:

  1. Основа - товста гнучка ланцюжок з металевих ланок, іноді металевий обруч. Підстава також може бути подвійним шкіряним, плетеним. Але річ зі шкіри з часом має тенденцію до деформації, тому на шкіряне підставу рекомендується нанизувати мінімальну кількість намистин-Шарм, не більше 5-7 штук. Якісна основа добре зберігає свою первісну форму. Якщо браслет з Шарм зняти з руки і покласти на горизонтальну поверхню, то він як і раніше буде округлим, чітким, а не безформним. Іноді на підставі виконують якусь значиму для власника напис.
  2. Стоппери - маленькі металеві кільця, що блокують шармом, що оберігають їх від зрушення і наголоси одна об одну. Також їх називають кліпсами, роздільниками. Стопери мають привабливий дизайн, вони самі по собі - витончена прикраса. Це необхідні деталі, без них обійтися не можна.
  3. Намистини Пандора, шарми, символи, фігурки, підвіси. Це основне наповнення браслета, кожен фрагмент індивідуальний і не повторюється двічі. Принадність Шарм в тому, що ви можете самостійно підбирати для себе фрагменти і формувати браслет не відразу, а частинами.
  4. Замок, застібка. Це дуже важливий елемент! Від його якості залежить цілісність і збереження всього вироби. Найчастіше замок має особливу циліндричну конструкцію P-LOCK. Він дозволяє надійно замкнути браслет на руці, видаючи при фіксації характерне клацання. Відкривається замок з використанням спеціального ключа або при його відсутності - якогось плоского пластикового предмета (наприклад, медіатора або пластикової карти) або ж нігтем.
  5. Захисний ланцюжок. Ця деталь оберігає браслет від випадкового розкриття і від втрати дорогоцінних Шарм і намистин. Ланцюжок не завжди входить в комплект виробу, тому звертайте на це увагу, якщо не хочете ненароком втратити фрагмент свого браслетик.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.