Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості світової логістики

Світовий ринок інтернет-магазинів стрімко зростає, а період пандемії сприяв переходу компаній з офлайн-торгівлі в онлайн. З 2019 року по 2020 рік кількість замовлень на маркетплейсах збільшилася до 73,9 млн. Експерти прогнозують збереження динаміки зростання e-комерції. Так, оборот Wildberries в 2020 році виріс майже в два рази і склав 437 млрд, А загальний оборот товарів Ozon Holdings збільшився на 140% - до 195 млрд.

Для малого бізнесу вихід в e-commerce став одним із способів вижити. Так за час локдауна число підприємців на платформах Mail.ru Group, в тому числі в сервісі "Бізнес ВКонтакте", збільшилася на 33%.

У цей період утворилося понад двісті компаній, і в основному їх сфера діяльності стосувалася торгівлі. Продаж товарів приваблива малому бізнесу за рахунок низького порогу входження і мінімальних вкладень на старті.

Логістика від https://defy-logistics.com.ua залишається одним з ключових елементів, який відображає життєздатність інтернет-магазину. Нагальне питання для підприємців-початківців: як організувати доставку товарів з мінімальними витратами. При виборі логістичного оператора користувачі онлайн-майданчиків звертають увагу на такі характеристики, як ціна і швидкість доставки.

Перед виходом на онлайн-ринок дрібному і середньому бізнесу недоцільно створювати власну службу доставки. Для її організації потрібні значні фінансові та часові вкладення, при цьому необхідно впровадити програмне забезпечення для автоматизації процесу. Тому логістику здійснюють аутсорсингові компанії. Вони найбільш вигідні за вартістю і терміном доставки для індивідуальних підприємців.

Правильно підібрана аутсорс компанія для перевезень вантажів допомагає масштабувати бізнес і збільшити географічне охоплення покупців.

За даними Data Insight, за 2020 рік було доставлено відправлення на загальну суму 883 млн, з них 23% припало на логістичні компанії.

ГК  відзначили, що найбільшим попитом користуються замовлення на доставку малогабаритних вантажів. За даними аналітиків транспортно-логістичної компанії, таким чином найчастіше перевозять обладнання та комплектуючі, одяг, взуття та автозапчастини.

Збільшення попиту на доставку малогабаритних вантажів дало поштовх до розробки нового вигідного тарифу від групи компаній defy-logistics.com.ua на перевезення вантажів до 30 кг діють єдині ціни. Тепер вартість доставки залежить тільки від ваги на будь-які напрямки по території країни. В тариф входить адресна доставка від і до адреси, межтермінальная перевезення, страхування відправлення. Для вантажів вагою 1-15 кг вантажно-розвантажувальні роботи до дверей здійснюються безкоштовно.

Єдиний тариф допомагає спростити розрахунок вартості замовлення і забезпечити якість за мінімальною ціною. Власникам товарного бізнесу допоможе скоротити терміни доставки і полегшити взаємодію з логістичним оператором.

Для того, щоб масштабувати бізнес і вийти на регіони зі своєю продукції необхідно прорахувати і проаналізувати логістичний процес на всіх рівнях. Звернути увагу на прозорість тарифікації, умови повернення, терміни доставки. Важливу роль при виборі логістичної компанії грає наявність особистого кабінету, можливості відстеження вантажу, зручність оплати і документообіг.

За прогнозами Data Insight, розвиток інтернет-торгівлі продовжить свою позитивну динаміку і середнє зростання інтернет-торгівлі з 2019 по 2024 рік складе 33,2%. За цей період ринок продажів матеріальних товарів через інтернет виросте з 1,7 до 7,2.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.