Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Який гриль вибрати?

Сезон барбекю почався. В останні роки приготування їжі на грилі стало для українців майже національним видом спорту. Сьогодні пікнік без барбекю багатьом здається просто неможливим.

Готувати страви на мангалі ми починаємо з вибору підходящого вугілля або брикетів. В ідеалі вони повинні бути зроблені з листяних дерев без смоли, які виділяють канцерогенні токсини при спалюванні.

Хоча правила не забороняють смажити гриль вдома (якщо потрібні грили роликовые купить в gastro24.com.ua можна за цікавими цінами) , на балконі або в парку, пам'ятайте, що незалежно від того, де ви готуєте гриль, ми повинні враховувати права інших людей. Ми не повинні отруювати чиєсь життя своїм бенкетом. Також варто перевірити, чи не ввів наш кооператив або житлове товариство заборона на приготування барбекю на їх території в своїх правилах.

Решітка на твердому паливі - те, що найбільш часто вибирається рішення.

Одноразовий гриль дозволяє смажити продукти близько години. Тоді його можна тільки викинути.

Виробники обладнання, які постачають на ринок компактні і одноразові моделі, що ідеально підходять для швидкої заміської поїздки, допомагають задовольнити потреби клієнтів. З іншого боку, пропонуються технічно просунуті екземпляри, на яких господар будинку може приготувати різні типи обідніх страв для десятка або близько того гостей одночасно. Перші коштують максимум кілька десятків сотень гривень, найдорожчі, по класу і можливостям, аналогічні відомим з професійної гастрономії апаратів, досягають декількох тисяч гривень.

Як вибрати електрогриль для будинку

Гриль, що працює від електромережі - пристрій простий, принцип його роботи частково схожий з традиційною сковородою. Але при прогріванні або прожарювання страви не потрібно масло або жир, зовні продукти виглядають як смажені, а смак їх - як у приготованих на пару.

На замітку! Електрогриль особливо підходить тим, хто дотримується принципів здорового харчування. На панелях приладу відмінно виходять м'ясо, морепродукти, риба, птиця, овочі. Участь людини в процесі готування їжі - мінімальна, що дуже зручно і важливо для зайнятих людей.

Випускають десятки грилів з різними функціями. Вибирати, орієнтуючись на вартість (мовляв, що дорожче, то краще) - неправильний підхід, попередньо треба проаналізувати необхідність функцій. Нерідко буває, що купуючи побутову техніку з численними програмами, господиня навіть не користується ними.

На що звертати увагу:

  1. потужність. Рекомендуються моделі з показниками в 1,8-2,2 кВт, з високою продуктивністю;
  2. Матеріал корпуса. Пластик - не найкращий вибір, бажано купувати моделі з поверхнями з металу;
  3. контейнер для збору вологи і жиру. Бажано, щоб відсік знімався, так легше діставати його, прибирати вміст і мити; пластини (панелі). Бувають знімними і незнімними, з антипригарним, склокерамічним покриттям, рифлені, плоскі. Знімні панелі зручніше при митті і в разі необхідності заміни, а запасні продаються в сервісних центрах. Рифлені поверхні дозволяють готувати страви з характерним малюнком (смужками, хоча зустрічаються моделі, у яких одна панель - звичайна плоска, інша - з «реберцями»;
  4. індикація. На дисплеї легко подивитися режим, потрібну температуру;
  5. ручки з терморегуляцією. З таким покриттям електрогриль при необхідності легко переставити на інше місце, не припиняючи готування;
  6. захист від перегріву. Убереже від непередбачених ситуацій і виходу приладу з ладу. Випускають моделі з механічним і електронним управлінням.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.