Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги пічних дверцят зі склом та особливості вибору

Дверцята в печі необхідні з міркувань безпеки та якості обігріву. Так, завдяки їм у кімнату не потраплять іскри та вуглики, що можуть спричинити пожежу, а тепло не буде втрачатися дарма. До порівняно недавніх пір для печей скляні дверцята пропонувалися тільки для камінів, однак зараз випускаються моделі зі склом і для печей – за посиланням https://www.vash-komyn.com/10-dvercy/ представлений широкий асортимент. У таких виробів є свої плюси, порівняно з глухими аналогами:

  1. Найпомітніша відмінність екземплярів зі склом – змога спостерігати за грою полум’я у паливній камері.
  2. Відносно легка вага. Дверцята зі склом суттєво менше важать ніж ті, які повністю виконані з чавуну.
  3. Виконання функції своєрідного індикатора згоряння дров – не потрібно відкривати дверцята, щоб дізнатися, чи не потрібно докласти кілька полін. Також можна відстежувати, наскільки сильний вогонь на певний момент у топці.

Деяких власників скла турбує питання надійності скляного екрана. Тут не варто хвилюватися. Вогнетривке скло зберігає цілісність за дуже високих температур, залишившись у показному вигляді навіть при тривалому безпосередньому контакті з вогнем. Єдине, з чим слід бути обережним – сильні механічні впливи. Не можна допускати ударів по склу, падіння дверцят з рук при монтажі, адже навіть при всій значній міцності вставка все ж може розбитися. Також скло потребує очищення, для підтримки прозорості та привабливого вигляду. Чистка здійснюється м'якою тканиною та водою чи мильним розчином, для видалення стійких забруднень існують спеціальні засоби. Братися до цієї справи можна лише тоді, коли поверхня дверцят цілком охолола.

На що звернути увагу при виборі: корисні рекомендації

В першу чергу треба брати до уваги габарити виробу. Вони підбираються до розмірів отвору паливної камери, якщо піч вже збудована. Якщо її зведення лише планується, необхідно зробити розрахунки, включаючи зовнішній та посадковий розмір аксесуарів. Якщо планується встановити дверцята з вогнетривким склом, то топку краще зробити більшою й підібрати підхожі за параметрами дверцята, для хорошого огляду на вогонь.

Вагому роль відіграє матеріал каркаса. Для скла в будь-якому разі потрібне обрамлення, яке роблять з металу − сталі або чавуну. Чавун володіє високою стійкістю до жару, а отже, фурнітура з нього прослужить довго. Сталь же, хоча й легша, ніж чавун, схильна до швидкого прогоряння.

rfzHVFsBEdcDiWr65hGriHiIh7128kjplQx8-WT58ouXbFaYOnZoWJaqHQQI31LTb52H6yGafCnEOiSmrV5Bbk2Y-yP4SPups4s6rSIxe8TKmmh6myfvTG-z1eaaYhYT8-oelEg1xKtp9vYwNTn_5o0

Одним із найбільш важливих критеріїв, є температура, яку здатен витримати екран. Цей показник вказується у технічному паспорті. У процесі експлуатації не бажано перевищувати вказаного температурного режиму, щоб уникнути втрати цілісності вставки. Дізнатися точну температуру в печі в той чи інший момент складно, тому про всяк випадок доречно надавати перевагу зразкам з якнайбільшою межею допустимого рівня нагрівання.

Найкраще, коли дверцята зачиняються герметично. Зручною опцією стане наявність заслінки для регулювання подачі повітря у топку: таким способом можна регулювати інтенсивність згоряння дров, щоб отримати потрібний рівень обігріву.

Ну й наприкінці треба визначитися з дизайном. Він повинен поєднуватися з оформленням інтер'єру кімнати, де розташована піч, та стилістикою опалювальної конструкції. Сьогодні випускаються екземпляри різних форм, з литим декором на рамі чи у лаконічному виконанні, тому знайти оптимальний варіант не становитиме труднощів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.