Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Найперспективніші сфери ІТ

Можна очікувати, що ІТ-сектор продовжить курс на масове цифрування кожної сфери навколишнього нас світу. Спостерігатиметься подальший процес цифровізації. Нижче наведено кілька ІТ-галузей, які заслуговують на увагу, будь то молодший фахівець, що стоїть на порозі своєї кар’єри, або досвідчений, який шукає нові виклики.

Кібербезпека

Як громадськість, ми перемістили майже все життя в інтернет — величезна кількість даних обробляється на серверах, банківські мобільні додатки дають змогу здійснювати перекази всього за кілька секунд, а телефони, що реагують на наші команди, уже повсякденність.

Ці блага роблять наше життя надзвичайно зручним, але відкривають безліч шляхів для інтернет-злочинців. Ті роблять усе можливе, щоби виявити бекдори в додатках. Ця ситуація призводить до того, що на ІТ-ринку буде зростати попит на тих, хто відповідає за забезпечення безпеки. Багато компаній починають цікавитися найманням фахівців із кібербезпеки, а також вимагають, щоби ті, хто займається іншими ІТ-областями, володіли хоча б базовими навичками ІТ-безпеці. Можна пройти курси lviv.itstep.org.

Кібербезпека — дуже широкий термін, і в його сферу входять кілька різних шляхів розвитку. Незалежно від того, у якому напрямку ви хотіли б розвиватися, необхідно глибоке знання питань, що стосуються ІТ-систем.

Деякі з найбільш популярних професій в галузі кібербезпеки включають:

  1. Архітектор ІТ-безпеки — відповідає за проєктування, впровадження та контроль системи безпеки в компанії.
  2. Інженер із безпеки — ця посада вимагає меншого досвіду, ніж посада архітектора. Інженери несуть відповідальність за тестування та контроль систем безпеки, а також моніторинг мережі для потенційних вразливостей безпеки та можливих порушень безпеки.
  3. Security Software Developer — ця спеціалізація є гарною пропозицією для чинних розробників. Ця позиція поєднує в собі навички програмування зі знаннями про кібербезпеку. Люди на цій посаді, що володіють знаннями в галузі програмування, здатні на етапі розроблення рішень покращувати код для забезпечення безпеки.

Машинне навчання

Рішення зі сфери штучного інтелекту революціонізують практично кожну галузь ІТ. Практично кожен онлайн-сервіс починає спиратися хоча б частково на штучний інтелект, Facebook використовує його для аналізу контенту, опублікованого користувачами, або для рекомендацій. Також трапляється в чат-ботах. Поширення робить чимраз більший попит на інженерів.

У рамках машинного навчання є 3 тематичних підкатегорії — мова йде про нейронні мережі. Кожна з перерахованих галузей створює потенціал для проведення чітко встановленого професійного шляху.

Варто зазначити, що прогнози для машинного навчання виглядають дуже перспективно. Згідно з рейтингом, створеним порталом Indeed, професії зі сфери машинного навчання були у 2020 році найбільш привабливими через заробітну плату і великий попит на фахівців.

IT курси

Internet of Things

Галузь у якій повсякденність найбільш помітно стикається з віртуальним світом — Internet of Things. Ще одна сфера, яка буде динамічно розвиватися в найближчі роки. 2021 — це гарний час для вивчення теми. Internet of Things може бути альтернативою розробникам, які шукають нові виклики. Майте на увазі, однак, у цій спеціальності, програмування є лише одним із багатьох необхідних навичок.

Blockchain

Ця галузь уже перестала бути просто сферою ентузіастів криптовалюти. Найбільші компанії фінансового сектора зазначають можливості використання розподіленої бази даних у своєму бізнесі. Deloitte провела опитування серед представників провідних світових компаній у секторі Fintech, який показав, що 53 % респондентів вважають, що блокчейн є стратегічною сферою, на якій заснований їхній бізнес. Отже, можна очікувати, що інтерес до блокчейну на ІТ-ринку у 2020 році буде рости.

У сфері блокчейну одними з найважливіших навичок на інженерних посадах є знання криптографії, веброзробки, аналізу даних. Можливо, на нашого ринку ще не так багато вакансій, як в інших популярних галузях упродовж багатьох років, але тенденції показують, що їх буде все більше й більше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.