Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги подорожей Грузією

У Грузії будь-який мандрівник знайде щось цікаве для себе, вона сподобається і тим, хто любить великі міста, і тим, хто віддає перевагу усамітнення на природі, в ній є гори і море, історичні споруди та музеї, можливості для пішого туризму. Екскурсії по Грузії - шанс ближче познайомитися з країною і відкрити для себе її історію, культуру і красу.

Гості, які приїжджають в Тбілісі, не тільки оглядають пам'ятки самого міста, але і відправляються на екскурсії по околицях, наприклад, в древню столицю Мцхету, де відвідують кілька храмів і монастирів і милуються класичним видом: місцем злиття річок Арагві і Кури. Ще одне цікаве подорож - в Казбегі, це дивовижні за красою гори, невелике селище Степанцмінда і захоплюючі види на Казбек, храми і вражаючу міццю природу. Ці тури (детальніше - здесь) бувають одноденними або дводенними.

Дуже великою популярністю користуються екскурсії по Боржомі - не тільки в місця, де можна спробувати знамениту воду, але і по місту і прилеглим монастирям. З Батумі гості відправляються до Аджарії або в винні тури. А тим, хто хоче побачити незвичайну Грузію - сувору, стриману і по-справжньому величну - варто поїхати в гірський район Сванетію.

Чого ми очікуємо від канікул в Грузії? Сонця, моря і гір, автентичної архітектури, гостинності, пісень і танців, щедрих трапез з витіюватими тостами. Всі ці очікування напевно виправдаються, але виявиться і багато приводів для здивування. Грузія - країна давніх традицій, прихованих символів і дивних звичаїв, але тим цікавіше розглядати її ближче, не обмежуючись стандартними туристичними ракурсами.

Роззуватися не треба

Грузини, як правило, не знімають взуття біля входу в будинок і не обтяжують цим гостей, які повинні відчувати себе максимально комфортно: по місцевою легендою, гостинність продовжує життя. Роззутися можна, якщо на вулиці дуже жарко або якщо в родині є маленька дитина, а значить, підлоги повинні бути ідеально чистими.

Наречених викрадають

Але чисто символічно: спочатку наречений просить дозволу і у самої дівчини, і у її родичів, і тільки потім хвацько вривається в будинок, вистачає оторопілих від несподіванки кохану і відвозить в захід. А скільки народу нагряне на весілля, не знає ніхто, адже кожен запрошений вправі привести з собою ще пару-трійку супутників.

Виноробство як мистецтво

Грузія вважається батьківщиною виноробства: знайдені тут судини для вина датуються 3 тисячоліттям до н. е. Смачні та якісні білі і червоні ллються рікою, і потрібно пам'ятати, що залишати недопите в бокалі - значить проявляти неповагу до господаря. Благо, до безпам'ятства тут не напиваються, адже сенс - в насолоді їжею і напоями, душевними бесідами і життям в цілому.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.