Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які краще двірники для автомобіля використовувати взимку

Чисте лобове скло у автомобіля має бути завжди, а з настанням зими підтримувати в чистому вигляді стає значно важче. Сніг і лід - основні джерела проблем, налипнув на гумку, вони не дозволяють їй впритул прилягати до скла, в результаті погіршується очищення.

Перш ніж розібратися, які найкращі дворники на машину взимку, необхідно розглянути які бувають конструкції. Різновиди щіток склоочисника на машину:

  1. Каркасні;
  2. безкаркасні;
  3. гібридні;
  4. Зимові склоочисники.

Вони призначені для очищення лобового скла і мають різний механізм, який забезпечує притиснення двірника до скла. Крім цього, всі вони діляться ще за такими властивостями:

  1. Зусиллю, необхідного для притиснення гумки до поверхні;
  2. Ступені аеродинаміки, що дозволяє надійно і на належному рівні проводити очищення при різних швидкостях автомобіля;
  3. Ступеня захищеності від впливу прямих сонячних променів;
  4. Терміну служби;
  5. Можливості якісно виконувати очистку в мороз.

Максимальне поєднання всіх цих ознак допомагає зрозуміти, які кращі двірники для автомобіля взимку і як довго вони прослужать.

Каркасні щітки склоочисника

Каркасні двірники - найпоширеніші і звичайні щітки для склоочисника. Назва їх слід з конструкції.

Пристрій каркасних двірників є 7 металевих коромисел, які розташовані пірамідально, найбільша з них тримає двох поменше, останні ще 4, прикріплених до гумки.

Це дає можливість рівномірне розподілити навантаження і забезпечити хорошу притискну силу щітки склоочисника. Не полишаючи при роботі брудних місць на поверхні скла.

Незважаючи на те, що вони прекрасно виконують свої функції, з кожним роком вони опускаються в ціні і виходять з моди. Однак працюють вони добре тільки в теплу пору року, сніг - головний ворог їх.

Недолік каркасних двірників - схильність до замерзання. У мороз волога і сніг накопичується в рухомих частинах двірника, позбавляючи їх необхідної рухливості, в результаті чого погіршується очищення лобового скла.

Переваги:

  1. Доступна ціна;
  2. Проста конструкція;
  3. Прекрасно адаптуються до вигинів лобового скла;
  4. Доступна заміна гумок.
  5. Заміну гумок в каркасних двірників необхідно проводити мінімум 2 рази на рік.

Мінуси каркасних двірників:

  1. Погана аеродинаміка, особливо проявляється на швидкості понад 90 км / год;
  2. Шарніри швидко зношуються;
  3. Відсутність захисту від замерзання.

Зимові безкаркасні щітки склоочисника

Розмірковуючи над тим, які кращі двірники для автомобіля взимку, зверніть увагу на безкаркасні щітки. На відміну від каркасних, такого роду «скелета» у них немає, і виглядають набагато краще. Мають аеродинамічну форму.

Систему коромисел бескаркасного склоочисника замінює тонка металева пластинка, яка поміщена в пластиковий корпус. По суті вона і виступає в ролі каркаса, щільно притискаючи двірник по всій його площині до лобового скла.

Очищення лобового скла безкаркасними щітками виконується рівно і без слідів розлучень. Однак, щоб робота сама безкаркасних щіток досягається, коли вона повністю прилягає до скла по всій площині руху.

Дуже важливо, вибираючи зимові безкаркасні щітки, враховуйте характеристики лобового скла свого авто.

Безкаркасні зимові двірники краще переносять зимовий час зі зрозумілих причин. Але у них теж є недолік. Притиснення по всій довжині щітки до поверхні скла не таке рівномірне, як у каркасних. Зі зниженням температури це сильно проявляється, особливо у дешевих моделей.

Варто також відзначити, безкаркасні зимові двірники не всі володіють аеродинамічній формою. Існують більш дешеві моделі з плоскою поверхнею. У цьому їх мінус, при швидкості автомобіля 80-90 км / ч будуть підніматися над площиною лобового скла, погіршуючи очистку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.