Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати отоларинголога?

Захворювання і патології таких органів як вуха, горло і ніс є досить поширеними. Тому до лікарів, спеціалізацією яких є вивчення, діагностика і лікування захворювань і патологій вуха, горла і носа люди звертаються досить часто. Такі лікарі називаються отоларингологами.

У яких випадках варто звертатися до лікаря-отоларинголога?

Звертатися до отоларингологів необхідно при порушенні роботи або захворюваннях вищевказаних органів. Основними симптомами та станами, які повинні обов'язково спонукати пацієнта звернутися до фахівця, є:

  1. біль і дискомфорт у вухах;
  2. закладеність носа, утруднене дихання;
  3. біль в горлі, дискомфорт при ковтанні;
  4. поєднання вищевказаних симптомів з підвищеною температурою тіла, лихоманкою.

Не варто займатися самолікуванням. У разі відсутності грамотного лікування навіть самі нешкідливі на перший погляд захворювання можуть викликати серйозні ускладнення, перейти в хронічну форму. Тому при виникненні будь-яких насторожуючих симптомів найкращим рішенням буде звернення до фахівців.

Як знайти хорошого фахівця?

Знайти отоларинголога, якому можна буде довіряти, не так вже й легко. Але цілком можливо, якщо знати, на які критерії необхідно орієнтуватися.

Варто врахувати той факт, що в столиці або великому місті знайти хорошого фахівця набагато легше, ніж в невеликому місті або селищі. Пов'язано це з тим, що багато висококласних фахівців працюють у великих містах через наявність перспектив кар'єрного росту та можливості отримувати більший дохід.

Що необхідно враховувати при виборі фахівця-отоларинголога?

Щоб вибрати фахівця, який зможе ефективно допомогти у вирішенні проблеми, і не нашкодити, варто звернути увагу на наступні моменти:

  1. Методики, які використовує лікар у своїй практиці. Варто звернути увагу на послуги, що надаються лікарем. Дуже часто перелік цих послуг обмежений технічними можливостями, які надані клінікою. Найкраще вибирати лікаря, який практикує переважно малотравматичні і безопераційні методи лікування;
  2. Вік лікаря. Літні лікарі часто мають великий досвід роботи, але вони більш консервативні у використовуваних методах лікування, що є суттєвим недоліком, на думку багатьох пацієнтів. Молодим фахівцям не всі пацієнти довіряють через нестача у них досвіду. Найбільшу довіру викликають фахівці середнього віку, тому більшість надає перевагу звертатися до них;
  3. Стаж роботи за професією. Не завжди фахівець, старший за віком, має більший досвід роботи, тому при виборі лікаря краще орієнтуватися на його стаж, а не вік;
  4. Репутація фахівця. Можна запитати знайомих і родичів, до кого вони зверталися з метою діагностики та лікування тих чи інших захворювань, і хто їм допоміг у вирішенні їх проблеми. Таким чином, можна зробити висновок про компетентність лікаря;
  5. Затребуваність лікаря. Якщо під час запису до фахівця адміністратору складно знайти вільне віконце - це говорить про те, що пацієнтів у лікаря багато, а це значить, що люди до нього звертаються, і він затребуваний як фахівець.

Компетентних і досвідчених фахівців можна знайти як в приватних клініках, так і державних поліклініках. Але приватні клініки, такі як https://kykyshka.com.ua/, як правило, краще оснащені технічно, мають у своєму розпорядженні більш сучасне обладнання і препарати. У державних установах можливості лікаря нерідко обмежені. Але і лікування обходиться дешевше, ніж у приватних. Однак варто пам'ятати про те, що висока вартість консультації та лікування не завжди є гарантією гарного результату. Тому орієнтуватися тільки на вартість прийому не варто.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.