Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як проходить операція з видалення катаракти?

Лікарі називають катаракту одним з найпоширеніших очних захворювань. За статистикою, катаракта загрожує всім, хто старше 55. Після 80 років, як кажуть офтальмологи, захворювання неминуче спіткає всіх.

Чому треба видаляти катаракту?

Прогресування катаракти загрожує розвитком вторинної глаукоми, коли зростає ризик атрофії зорового нерва. А це може закінчитися сліпотою. Якщо ви хочете записатися на консультацію щодо операції з видалення катаракти, то радимо перейти за даним посиланням https://cataract-glaucoma.com.ua/fakoemulsifikaciya/, не гаючи часу.

Чи виправданий страх перед операцією?

Деякі літні люди бояться лягати на операційний стіл, побоюючись болю, наслідків анестезії для серця і судин, довгого відновлення. Але насправді операція проходить під місцевою крапельною анестезією, що не впливає на серцево-судинну систему пацієнта. Втручання триває не більше 20 хвилин і проходить в амбулаторному режимі. У той же день людина повертається додому і відновлюється протягом нетривалого часу.

Як проходить операція?

Суть операції з видалення катаракти - видалити помутнілий кришталик і замінити його на штучний - інтраокулярну лінзу. Саме втручання ділиться на кілька основних етапів:

  1. Хірург робить мікророзріз 1,8 мм в рогівці, щоб за допомогою ультразвуку розм'якшити кришталик, а потім «висмоктати» його з капсульної сумки.
  2. За допомогою інжектора хірург вводить штучний кришталик на місце природного.
  3. У капсульній сумці лінза розгортається і надійно фіксується. Мікророзріз самогерметизується - хірург не накладає шви.

Після операції пацієнт залишається в клініці ще кілька годин, проходить контрольний огляд і повертається додому вже, як правило, з відмінним зором. Якщо людині була імплантована монофокальна лінза, вона буде відмінно бачити вдалину, але окуляри для читання все одно знадобляться.

Чіткий відмінний зір на всіх відстанях забезпечують трифокальні лінзи. З ними пацієнтові більше не знадобляться окуляри й контактні лінзи.

Сподіваємося, що дана публікація була для вас цікавою та корисною. До скорої зустрічі!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.