Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як підібрати тонометр

Сьогодні складно собі уявити, що в XIX столітті для вимірювання тиску хірурги під час операції під'єднували ртутні манометри безпосередньо до артерій. Сьогодні тонометр доступний для кожної сім'ї прилад. Не потрібно ніяких специфічних знань, щоб застосовувати пристрій. Головне дотримуватися рекомендацій при вимірюванні і тоді можна самостійно контролювати свій стан.

Сьогодні на ринку побутової медтехніки добра сотня різних пристроїв. Источник вирішив допомогти читачам з вибором і представляє рейтинг кращих тонометрів для будинку, доступних у продажу на 2021 рік.

1. Omron M3 Expert

Рейтинг кращих тонометрів для будинку 2021 року відкриває топовий прилад відомої компанії медтехніки. Якщо вам здається, що ціна завищена, можете розглянути молодші моделі з буквою M. Вони також варті уваги. Цей тонометр - останнє слово техніки. Він оснащений індикатором руху. Як відомо, при вимірюванні артеріального тиску рекомендується завмерти. Але іноді неусвідомлено ворушишся через що свідчення можуть бути неточними. Тут є датчик, який в разі похибки просигналізує і попросити повторити завмер. Виробник зосередився на опрацюванні манжети, яка не "душить» руку, а пропонує максимально комфортний вимір. Дисплей великий, з виділеної великою кнопкою запуску. Якщо і інші елементи управління, за допомогою якої можна, наприклад, заглянути в пам'ять пристрою. Там зберігаються до 100 останніх результатів. Для любителів вимірювати собі тиск кілька разів, щоб обчислити точний показник, прилад може сам підсумовувати і поділити крайні показники.

Характеристики

Автоматичний, універсальна манжета 22 - 42 см, живлення від батарейок або мережі, вимірювання пульсу, режим декількох вимірювань, автоматична пам'ять останнього вимірювання, шкала ВООЗ

+ Кількість функцій

- Ціна

2. B.Well PRO-33 М-L

Оптимальний за співвідношенням ціна-якість кращий тонометр від швейцарського бренду споживчої медичної техніки. Відзначимо, що літери M або L в назві моделі говорять про розмір анатомічної манжети. Мінімальний поріг у обох 22 см, а от максимальний 32 або 42 см відповідно. Ціна на них приблизно однакова. Покупці у відгуках хвалять точність вимірювання. Є індикатор аритмії, які просигналізує, якщо буде виявлено порушення ритму серця.

Це знак, що є проблеми з «мотором» і краще б проконсультуватися з кардіологом. Для кожного пацієнта прилад навчений визначати ідеальну ступінь нагнітання повітря, щоб не віджимати кінцівку. Цьому ж сприяє особлива конусна форма рукава. Але з іншого боку, цей ефект пам'яті незручний, якщо пристроєм користуються двоє з різним обхватом плеча. Тонометр запам'ятовує показники першого пацієнта, а для другого вони можуть бути завузькі. Ще одна приємна особливість чохла манжети - його легко можна зняти, який можна випрати. При включенні виводить на екран останній вимір.

Характеристики

Автоматичний, універсальна манжета 22 - 42 см, живлення від батарейок або мережі, вимірювання пульсу, автоматична пам'ять останнього вимірювання, управління однією кнопкою, автоматичне відключення

+ Компактний

- Незручний для сімейного використання через ефект пам'яті тиску



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.