Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Обираємо корм для собаки

Правильно збалансоване харчування є основою здоров'я і гарного самопочуття домашніх вихованців. Саме від добре підібраного корму буде залежати активність чотириногого друга і його настрій. Наявність необхідних мікроелементів і вітамінів дозволить продовжити життя улюбленцю і зробити її набагато більш комфортною. Тут представлений широкий асортимент консервів для котів, які сподобаються кожному пухнастому вихованцеві.

Багато власників собак і кішок задаються питанням, чи купувати сухий або вологий корм? У обох рішень є переваги і недоліки, з якими слід ознайомитися перед покупкою. Обрати якісний корм гіпоалергенний для собак можна за посиланням.

Вологий корм: переваги і недоліки

Основна відмінність вологого корму від сухого - це вміст вологи. Вологі продукти містять більше 75% води. Це означає великі витрати для власника, так як собака або кішка повинні їсти набагато більше вологого корму, ніж сухого, щоб покрити свої потреби в поживних речовинах.

У собак і кішок дуже розвинений нюх, тому вони більше віддають перевагу вологій їжі через її більш інтенсивного запаху. Завдяки високому вмісту води волога їжа:

  1. позитивно впливає на сечовидільну систему,
  2. відіграє вологу роль в процесі гідратації,
  3. позитивно впливає на травну систему.

Крім того, вологий корм містить менше калорій, що важливо для тварин з надмірною вагою.

Вологий корм, особливо кращої якості, набагато ближче до натурального, ніж сухі продукти.

Сухий корм: переваги і недоліки

Сухий корм містить близько 6-10% води, тому вихованцеві потрібно набагато менше сухого корму, ніж вологого. На 100 г сухого продукту припадає понад 400 г вологого корму.

Однак слід пам'ятати, що:

  1. У тварини завжди повинен бути доступ до свіжої і чистої води.
  2. В цілому годування сухим кормом дешевше, ніж вологим.

В даний час у власників чотириногих вихованців є широкий вибір збалансованих кормів, від економічних до ультра-преміум.

Вологий або сухий корм: що вибрати?

На це питання складно відповісти, вибір корму залежить в першу чергу від господаря і його вихованця. Дуже важливо бути послідовним у харчуванні, так як собака або кішка не люблять змін в харчуванні. Якщо власник хоче годувати вихованця сухою або вологою їжею, необхідно її дотримуватися. Якщо вибрано рішення поєднувати обидва продукти, це також повинно стати звичайною дієтою. Випадкова зміна раціону вихованця може призвести до проблем зі шлунком.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.