Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Денні приціли: класифікація, принципи дії, область застосування конкретних приладів по класах

Оптичним прицілом називається оптичний прилад, що складається з набору лінз, об'єднаних спеціальним чином, поміщених в металеву трубу і призначений для точного наведення зброї на ціль. Оптичний приціл давно вже перестав бути рідкістю, важко уявити собі сучасний мисливський карабін без встановленого на ньому оптичного прицілу.

Які бувають оптичні приціли? Як вибрати оптичний приціл на сайті https://voentorg.ua/ru/optika/pritsely? На які параметри звернути увагу при виборі? Розберемо ці питання і відповімо на них докладно.

Пристрій оптичного прицілу

Об'єктив

Об'єктив оптичного прицілу являє собою систему з двох або більше лінз. Зовнішня поверхня вхідної лінзи об'єктива найчастіше має просвітлює напилення, яке перешкоджає зворотному відображенню світла і збільшує светосилу прицілу. Мета об'єктива зібрати якомога більше світла і передати його далі.

Три параметра характеризують якість об'єктива оптичного прицілу: чим більше діаметр об'єктиву, чим краще якість скла лінз і чим краще якість просветляющего покриття лінз, тим більше світлосила оптичного прицілу, тим яскравіше у нього картинка, тим краще видно в приціл в сутінках, вночі і при недостатності денного освітлення.

На деяких прицілах на об'єктив одягається світлозахисна бленда або антивідблиску насадка, яка буває необхідна для запобігання попадання і потім відображення від лінз об'єктива бічних променів. Бленда дозволяє замаскувати місце розташування стрілка і покращує чіткість зображення при яскравому сонці.

Обертаюча система

Об'єктив оптичного прицілу видає перевернуте зображення, що обертає, система лінз, яка формує на виході правильне, що не перевернуте зображення. У якісному прицілі використовується більше 10 збирають і розсіюють лінз, які об'єднані в групи.

Обертаюча система одна з таких груп. Важливо щоб лінзи оптичного прицілу мали надійну фіксацію в корпусі прицілу і витримували віддачу зброї будь-якого калібру.

Прицільна сітка

Прицільна сітка призначена для наведення зброї з прицілом на ціль. Прицільна сітка може розташовуватися в одній з фокальних площин прицілу, об'єктивної або окулярної. Прицільна сітка може мати різний малюнок, найчастіше вона має форму хреста або напівхрестом, але існують і більш складні типи. Деякі типи прицільних сіток влаштовані так, що дозволяють розрахувати з більшою або меншою точністю, відстань до цілі, за її відомим розмірами.

Підсвічування прицільної сітки

Прицільна сітка можуть бути погано помітна в умовах поганої освітленості, вночі, в сутінках, на тлі темної рослинності. Для того щоб вирішити цю проблему, в приціл вбудовують підсвічування прицільної сітки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.