Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кому рекомендується носити окуляри від сонця?

Попадання променів сонця в очі може серйозно нашкодити їм. Якщо окуляри не затримують ультрафіолет, він поступово накопичується в організмі і призводить до утворення великої кількості вільних радикалів. Вони руйнують білкові сполуки і РНК.

Патологічний процес призводить до офтальмологічних порушень і зниження зору. Вибрати якісні сонцезахисні окуляри можна на сайті https://sunglazki.com.ua/zhenskie/. Наслідком того, що сонцезахисні окуляри пропускають ультрафіолет, часто стають:

  1. синдром «сухого ока»: вплив шкідливих випромінювань знижує кількість слізної рідини, через що виникає печіння і свербіж;
  2. птерігіум - ураження рогівки зміненими тканинами кон'юнктиви, яке виникає в області лімбального кільця і розростається до центру рогової оболонки;
  3. фотокератит - форма опіку рогівки, що супроводжується почервонінням білкової оболонки, сльозоточивість, відчуттям стороннього тіла в оці;
  4. пінгвекули - патологія, при якій в назальной області кон'юнктиви з'являються невеликі жовті освіти;
  5. катаракта - помутніння кришталика через вплив шкідливих ультрафіолетових променів;
  6. сонячна ретинопатія, при якій в центральному відділі сітківці відбувається процес руйнування нейросенсорних клітин.

Від впливу ультрафіолету найбільше страждає кришталик - природний фільтр ультрафіолетового випромінювання. Він практично повністю поглинає світлові промені, довжина яких становить від 315 до 400 нм (нанометрів). Через це руйнуються білкові сполуки кришталика, змінюється структура елементів зорового апарату.

Діти частіше дорослих страждають від впливу ультрафіолетових променів, так як в молодшому віці органи зору гірше справляються зі зовнішніми навантаженнями на очі. Наслідок цього - зниження еластичності кришталика, яке часто призводить до розвитку далекозорості у дітей.

Як вибирати сонцезахисні окуляри?

Ціни на вейфарери і броулайни починаються від 100 гривень. Кожен сезон в моді новий фасон: то авіатори, то тішейди, то «котяче око». З'ясуємо, як правильно вибрати сонцезахисні окуляри, щоб вони довго залишалися актуальними.

Вибираємо оправу

Оправи роблять з таких матеріалів:

  1. пластик;
  2. полімерні сполуки;
  3. метал.

Металеві оправи міцніше пластикових. Вони прослужать довше, але й коштують дорожче.

Можна підібрати якісну оправу з будь-якого матеріалу. До покупки повертите аксесуар в руках, кілька разів відкрийте і закрийте дужки. Вони повинні легко рухатися. Обов'язково перевірте гвинти, якими кріпляться дужки. Гвинти повинні бути щільно закручені.

Вибираємо лінзи

Вони відрізняються за матеріалом, кольором, светопропусканию і за типом захисту.

За матеріалом вони поділяються на пластикові і скляні. Пластик влаштує тих, хто шукає виріб для занять спортом або водіння. Лінзи з акрилу або полікарбонату складніше пошкодити. Якщо поломка все ж трапилася, пластик не розкришиться в пил. Такі лінзи визнані безпечнішими, тому що рідше травмують склеру і рогівку. Пластикові лінзи краще захищають від УФ-променів.

Скляні лінзи виглядають ефектніше, коштують дорожче. У разі пошкодження їх осколки травмують очей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.