Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Дитина вступила до музичної школи. До чого готуватися батькам?

Надходження в музичну школу - дуже серйозний крок у житті. Як для дитини, так і для батьків. Розглянемо кілька важливих моментів, з якими стикається практично кожна сім'я маленького музиканта.

Що таке музична школа ФабрикаМузыки.com? Так в принципі, стандартна навчальна організація. З навчальними планами, звітами, уроками. Однак, є і деякі відмінності:

  1. У музичній школі найважливіші уроки (за фахом) проводяться індивідуально.
  2. Іспити для дітей починаються практично відразу, після пари-трійки місяців навчання. У формі академічних концертів. До концертів дитини дуже важливо готувати батькам спільно з педагогом за фахом. Тобто намагатися дізнаватися як просувається дитина, чим можна допомогти йому, що найважливіше контролювати при домашніх заняттях.
  3. Інструменти на яких займаються діти - найважливіша складова як для їх навчання, так і для їх задоволення. Друге прямо пов'язане з першим. Якщо дитині грати легко і зручно, якщо звук інструменту виходить красивим, дитині комфортно. Вона хоче займатися. І варіант "спробуємо, може кине" з хорошим інструментом практично виключається.
  4. Сольфеджіо та слухання (історія) музики. Найважливіші уроки. Дитина розвивається естетично і отримує головні базові знання, без яких навчання часто перетворюється на муку. Бажано з'ясовувати що проходило на цих уроках і слухати, обговорювати пройдені твори разом з дитиною. Необов'язково кожен день, або навіть щотижня, але з якоїсь регулярністю.
  5. Спілкування батьків з дітьми. Всі ми, дорослі, дуже зайняті. Але якщо приділяти увагу занять дитини, розпитувати будинку, просити показати і розповісти про те чого навчають (не про відношення, а про зміст), ви покажете, що ставитеся до його занять серйозно і дитина буде займатися з набагато більшою енергією!

Музична школа - це ще й цікаві друзі. Найчастіше, ця дружба може бути на все життя!

Про педагогів.

Учитель в класі спеціальності - цар і бог. Це висококласний фахівець-музикант, прекрасно розбирається в своєму предметі. Дуже важливо, щоб дитина полюбив педагога за фахом, довіряв йому. Якщо це вийде, у вашої дитини буде ще трошки більше щасливого дитинства.

Батькам не варто орієнтуватися на свої суб'єктивні відчуття від спілкування з викладачем. Набагато важливіше побачити ставлення до нього дитини. Якщо протягом перших 3-4 місяців занять інтерес до музичних уроків не виник, варто постаратися з'ясувати які проблеми виникають у роботі і спілкуванні педагога з вашою дитиною.

У разі, коли відчуваєте, що викладач погано відноситься, жорстко висловлює невдоволення, має сенс обговорити ситуацію, що виникла з завучем або директором музичної школи. Але робити різкі рухи, вимагати заміни педагога, не розібравшись у проблемі досконально, не варто. Цим можна нашкодити і педагогу і школі, і, врешті-решт, власній дитині.

Як правило, однак, викладачі спеціальних предметів дуже підтримують дітей, яким явно (але без надмірної нав'язливості) допомагають батьки. Це видно і по підходу у виборі особистого / домашнього інструменту, і з питань, які задають батьки, і по їх участі в підготовці перших виступів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.