Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Електрокаміни 2D і 3D: як вибрати і в чому різниця?

Електрокамін - це пристрій, не тільки випромінює тепло, а й імітує процес горіння в топці. Одні моделі засновані на принципі проектування за допомогою ламп і відбивачів (електрокаміни 2Д), інші - на технології імітації горіння за допомогою пара (електрокаміни 3Д).

У матеріалі публікації розглянуті особливості та відмінності електрокамінів 2D і 3D, наведено порівняльну таблицю і описані переваги моделей.

Електрокамін 2Д: особливості, переваги

Двомірні електрокаміни - це обігрівальні пристрої, що імітують процес горіння завдяки наявності спеціальних ламп і відбивачів. Коли електрокамін 2Д працює, механізм починає обертатися і відкидати відблиски. Це забезпечує відносно реалістичну імітацію горіння. У деяких моделях передбачена спеціальна система створення звукового фону: зазвичай вона відтворює зациклені доріжки гулу спека або потріскування палаючих дров.

Плюси рішення:

  1. Відносно невисока вартість (у порівнянні з електрокамінами з ефектом живого полум'я);
  2. Простота експлуатації. Доглядати за двовимірним електричним каміном майже не потрібно, звичайно пристрої оснащені системами захисту від перегріву;
  3. Лампи легко піддаються заміні в разі виходу з ладу;
  4. Економічність (якщо основна функція, передбачена виробником - імітація горіння, споживання електроенергії не буде перевищувати споживання, характерного для звичайних ламп розжарювання);
  5. Наявність широкого переліку функцій в просунутих моделях (регулювання яскравості, сили випромінювання тепла і не тільки).

Говорячи про мінуси, варто відзначити, що деякі вважають такі електрокаміни буденними. Однак можна підібрати цілком гідну модель з реалістичною імітацією горіння, з якісним кам'яним або дерев'яним порталом.

Електрокамін 3Д: особливості, переваги

Електрокамін з ефектом живого полум'я - гарне рішення для заміського будинку або квартири. Їх основна відмінність від двомірних моделей полягає в оснащенні генераторами пара, завдяки яким забезпечується більш реалістична картинка. Єдиний мінус - висока вартість (в порівнянні з пристроями обігріву 2Д).

переваги:

  1. Можливість забезпечити зволоження повітря без патьоків і крапель води на поверхнях;
  2. Висока безпека. Всі нагрівальні елементи виконані в закритому вигляді;
  3. Економічність в режимі, що не передбачає обігріву. В даному режимі максимальне споживання енергії каміном не перевищить 150-160 Вт ∙ год.

Як і двомірні аналоги, каміни тривимірного «горіння» характеризуються наявністю безлічі функцій.

3Д каміни вимагають догляду. Регулярно потрібно заповнювати спеціально передбачену ємність чистою водою, мити піддон і чистити (або замінювати) фільтри.

Що враховувати при виборі

Роблячи вибір електрокаміна для дачі або будинку, варто враховувати такі фактори:

  1. Потужність, споживана енергія. Необхідний облік даних критеріїв не тільки для того, щоб планувати витрати на оплату рахунків, але і для того, щоб вирішити питання з проводкою. При установці може знадобитися проведення додаткових кабелів. Каміни 2D економічніше в порівнянні з тривимірними аналогами;
  2. Реалістичність горіння. Якщо хочеться насолоджуватися більш реалістичною імітацією, варто вибирати з моделей, що забезпечували більшу реалістичність;
  3. Функції, опції. Мова про можливість регулювати інтенсивність випромінювання тепла, світіння і не тільки. Зазвичай обидва розглянутих виду пристроїв підтримують безліч функцій;
  4. Необхідність догляду за пристроєм. Каміни 3Д вимагають ретельного догляду і обслуговування, двомірні аналоги менш вибагливі;
  5. Цілі покупки та установки. Потрібно визначитися, куди планується установка, для яких цілей. Якщо хочеться домогтися виключно естетичного ефекту, підійдуть прості 2Д-пристрої без обігріву, якщо потрібен хороший обігрів і якісна імітація полум'я, варто вибрати 3Д-моделі.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.