Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні проблеми, пов'язані зі споживанням спиртного

Вивченням ситуації з непомірним пияцтвом займаються державні та молодіжні структури, педагогічні та правоохоронні організації, наукові та дослідні спільноти. Для визначення напрямків подолання цього підступного захворювання необхідний комплексний підхід і спільними зусиллями.

Перший крок - це усвідомлення актуальності проблем алкоголізму, визначення першопричин і розробка концепції профілактичних і лікувальних заходів. Висновки фахівців називають три основні категорії питань, прямо чи опосередковано пов'язаних із зловживанням спиртовмісних продуктів. Дізнатись про гіпнотичне лікування алкоголізму за мметодом Довженко можна тут: https://dar-med.od.ua/services/lechenie-alkogolizma.html.

Особистісні проблеми

Психоемоційні порушення - група включає всі наслідки систематичного або разового споживання алкоголю для конкретної людини. Перелік несприятливих проявів включає:

Психоемоційні і поведінкові порушення

Безконтрольне вживання спиртних напоїв змінює характер і манеру спілкування. З'являється дратівливість, нетерпимість до зауважень, агресивність. Алкоголік втрачає контроль над своїми вчинками та висловлюваннями. У пориві люті він здатний на насильство і протизаконні дії.
На тлі надмірного пияцтва починають проявлятися психічні розлади. У хворого трапляються депресії, істерики і панічні атаки. Погіршуються розумові можливості, спостерігаються провали в пам'яті. На наступних етапах з'являються галюцинації, розвивається психоз, астенічний невроз, алкогольний делірій, суїцидальні нахили і деменція.

Порушення фізичного самопочуття

Регулярний прийом алкоголю негативно позначається на роботі всіх органів і систем. Етиловий спирт провокує безліч важких захворювань, які можуть стати причиною інвалідності та смертельного результату.

Етанол порушує обмінні і регулятивні процеси центральної нервової системи. Через це виявляються поведінкові аномалії, психічні розлади і емоційні збої.

Тривале зловживання призводить до крововиливів, утворення тромбів, енцефалопатії, інсульту і епілепсії. Нерідко алкоголіки страждають на хворобу Паркінсона і Альцгеймера.

Негативний вплив етанолу на серцево-судинну систему проявляється в небезпеці виникнення аритмії, гіпертонії, серцевої недостатності, інфаркту міокарда.

Згубний вплив алкоголю не проходить без наслідків для шлунково-кишкового тракту, органів дихання, печінки, нирок і репродуктивної системи. У залежних розвивається імпотенція і фригідність, в рази зростає ризик народження дитини з відхиленнями.

Етиловий спирт провокує пневмонії, туберкульоз, плеврит, виразки, гепатит, цироз, ниркову і печінкову недостатність.

Фінансові труднощі і втрата роботи

Безпробудне пияцтво рано чи пізно призводить до зниження в посаді, звільнення, надмірним грошових витрат на алкоголь. А це тягне неминучі прогалини в бюджеті і борги.
Проблеми для сім'ї і з близького оточення

Сімейні проблеми

Актуальність алкоголізму яскраво проявляється на відносинах хворого з рідними, так як зловживання часто стає причиною розбіжностей, сварок, розлучень, припинення спілкування з колишніми друзями і знайомими. П'ючий член сім'ї стає справжньою бідою з наступних причин:

  1. зростаючої дратівливості, конфліктності і агресивності;
  2. невміння контролювати свою поведінку і вчинки;
  3. ігнорування подружніх і батьківських обов'язків;
  4. поганий приклад для молодшого покоління;
  5. нездатності вирішувати матеріальні, сімейні та інші питання;
  6. втрата інтересу до своїх близьких і їх негараздів;
  7. байдужість до зовнішнього вигляду, побуті та благоустрою.

Якщо один або обоє батьків вживають спиртне, діти залишаються без нагляду, можуть потрапити в погану компанію. Таких батька або матір нерідко позбавляють батьківських прав.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.